Haku näyttelytiloihin, maksut ja palvelut

Vuoden 2025 näyttelyvalinnat on tehty ja hakijoihin on oltu yhteydessä. Näyttelyvalinnat julkaistaan syksyllä.

Näyttelyhakemuksia voi jättää koska tahansa seuraavalle kaudelle, eli vuoteen 2026. Kaarina-talossa Kaarinan keskustassa järjestetään vuosittain parikymmentä näyttelyä. Näyttelykalenteri on aina monipuolinen kokoelma erilaisia aiheita ja toteutuksia yksittäisiltä taiteilijoilta, taiteilijaryhmiltä tai yhdistyksiltä. Näyttelyjakso on pääsääntöisesti yksi kalenterikuukausi. Tutustu tilaan ja palveluihin ja lähetä hakemus!

Kaarina-talo on kirjasto- ja tapahtumatalo kaupungin sydämessä. Arkkitehtitoimisto Ark' Aboan suunnittelemassa kauniissa ja valoisassa rakennuksessa on näyttelytilat kahdessa kerroksessa. Molemmat näyttelytilat rajoittuvat koko rakennuksen korkuiseen lasiseinään, joten luonnonvaloa on paljon. 

Piikkiön lähikirjasto sijaitsee Piikkiön keskustassa, kirkon ja palveluiden vieressä. Kirjasto on valoisa, avara ja viihtyisä. Pienen näyttelytilan erikoisuutena on näyttelyn avautuminen kahteen suuntaan, ulos ja sisälle. 

Kaarinan kaupungin näyttelytiloja haetaan sähköisesti. Täytä hakulomake ja liitä siihen selventävää kuvamateriaalia (3–10 -kuvatiedostoa) näyttelyteoksista tai aiemmasta tuotannosta, sekä mahdollinen CV. Kaarinan kaupungin näyttelytyöryhmä käsittelee hakemukset toukokuussa ja valitsee näyttelyt kaudelle 2025. Valinnassa asetetaan painoarvoa paikallisuudelle. 

Hakemuksia toivotaan ensisijaisesti sähköisesti hakulomakkeen kautta tai osoitteeseen nayttelyt@kaarina.fi. Vaihtoehtoisesti myös paperisina, jolloin vastaa hakulomakkeen kysymyksiin ja lähetä ne tulostettuna työnäytteiden ja CV:n kera osoitteeseen Kaarina-talo, Näyttelyt, PL 12, 20781 Kaarina. Kaarina-talon aukioloaikoina voit toimittaa ehdotuksen liitteineen henkilökohtaisesti (Lautakunnankatu 1, 20780 Kaarina). Paperisia näyttelyhakemuksia ei palauteta.

Näyttelytilahakemukseen tästä.
 

__________


Kaarinan kaupungissa järjestetään näyttelyitä monipuolisesti, huomioiden paikallisuus ja julkisissa tiloissa esillä olevien näyttelyiden vaatimukset. Näyttelyjen tulee vastata eettisesti, laadullisesti ja tekniseltä toteutukseltaan vaatimuksia, joita voidaan asettaa julkisissa tiloissa esillä olevalle näyttelylle. Kaarina-talossa Kaarinan keskustassa järjestetään vuosittain parikymmentä näyttelyä. Näyttelykalenteri on aina monipuolinen kokoelma erilaisia aiheita ja toteutuksia yksittäisiltä taiteilijoilta, taiteilijaryhmiltä tai yhdistyksiltä.

Tiloja vuokrataan sekä kaupungin sisäisille, että ulkopuolisille näyttelyn järjestäjille. Näyttelytiloja haetaan sähköisesti ja hakemuksen voi lähettää koska tahansa. Näyttelyvalintatyöryhmä kokoontuu keväisin (huhti-toukokuu) tekemään seuraavan kalenterivuoden valinnat. Näyttelyjakso on pääsääntöisesti noin yksi kalenterikuukausi ja näyttelytilat ovat auki Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston aukioloaikojen mukaan. Näyttelytilat eivät ole varsinaisesti valvottuja tiloja. Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta sekä omista matkakuluistaan. 

Näyttelyvuokraan sisältyvät palvelut

  • Näyttelyjulisteen taitto ja painatus
  • Sähköisen markkinointimateriaalin taitto
  • Näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku, taitto ja tulostus
  • Tiedottaminen kulttuuripalveluiden verkkosivuilla, alueen tapahtumakalentereissa ja sosiaalisessa mediassa
  • Lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen kulttuuripalveluiden tiedotuslistoille
  • Henkilökunnan tuki näyttelyn ripustus- ja purkupäivinä
  • Kävijämäärän seuranta (Kaarina-talo)
  • Näyttelyn dokumentointi
  • Avajaisten järjestelyissä avustaminen


Maksut

Kaarina-talon 1 kerros: 100e / 300e (myyntinäyttely)
Kaarina-talon 2 kerros: 100e / 200e (myyntinäyttely)
Piikkiön kirjasto: ei maksua / myyntinäyttelyjä ei pidetä


Kaarinan kaupungin näyttelytoiminnan periaatteet 

"Kaarinan kaupungin tiloihin sopivia näyttelyitä ovat taidenäyttelyt, valokuvanäyttelyt, käsityö- ja tekstiilinäyttelyt, kirja-, kuva- ja tekstiaineistoa sisältävät informatiiviset näyttelyt sekä esinenäyttelyt. Näyttelyiden tarjonnassa pyritään monipuolisuuteen ja laaja-alaisuuteen. Lisäksi näyttelytoiminnalla tuetaan paikallista toimintaa. Sotaa ja väkivaltaa ihannoivia, rotusortoa puoltavia tai muulla tavalla ihmisarvoa loukkaavia näyttelyitä ei järjestetä."

Kaarinan kaupunginhallituksen päätös 7.8.2017
 

Lisätietoja:

Anri Veston
Kulttuurikoordinaattori-graafikko

Kaarinan kaupunki / kulttuuri- ja kirjastopalvelut
anri.veston@kaarina.fi
puh. 050 353 0946
 

Jaa