Kaarinan keskustan nopeusrajoitukset muuttuneet

Julkaistu: 8.2.2023 | Päivitetty: 22.8.2023

Kaarinan keskustan nopeusrajoituksia on alennettu. Uusi nopeusrajoitus alla olevaan karttaan merkityillä alueilla on 30 km/h. Aiemmin nopeusrajoituksia alennettiin Piikkiössä.

Kaarinan keskustan nopeusrajoituksen alentamisesta päätti Kaarinan kaupunki. Uusi nopeusrajoitus on 30 km/h ja uudet merkit on jo asennettu maastoon.

Vastaavia nopeusrajoitusten alentamisia on tehty ja tekeillä muuallakin Kaarinassa. Koulujen ympäristöt sekä keskusta-alueet ovat ensimmäisenä vuorossa, esimerkiksi Piikkiön Yhtenäiskoulun ympäristöön ja Hadvalantielle on jo aiemmin ilmestynyt uudet nopeusrajoitusmerkit. Myös joidenkin tonttikatujen nopeusrajoituksia on jo muutettu, lähivuosina muutoksia tehdään lisää.

Nopeusrajoitusten alentaminen 30 kilometriin tunnissa on liikenneturvallisuutta ja asumisviihtyvyyttä lisäävä toimenpide, josta on päätetty kaupungin teknisessä lautakunnassa keväällä 2022. Toimenpiteen vaikutuksia on arvioitu myös Kaarinan kaupungin ilmasto-ohjelmaan sekä hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisohjelmaan liittyen ja vaikutusten on arvioitu tukevan näiden ohjelmien tavoitteita.

Ajonopeuksien aleneminen lisää jalankulkijoiden, pyöräilijöiden sekä autoilijoiden turvallisuutta. Liikenneonnettomuuden vähenevät ja niiden seuraukset ovat lievempiä. Alemmat ajonopeudet tuovat jalankulkijoille ja pyöräilijöille selkeää helpotusta katujen ylityksiin. Myös autoilijat ehtivät reagoida erilaisiin liikennetilanteisiin paremmin. Katujen ajonopeuksien rauhoittaminen lisää koettua turvallisuutta ja kannustaa liikkumaan enemmän myös jalan ja pyörällä.

Kannattaa siis kiinnittää huomiota uusiin liikennemerkkeihin ja sovittaa ajonopeus niiden mukaiseksi, oman ja muiden tielläliikkujien turvallisuuden takia.

Liikenneturvallisin terveisin Infrapalvelut

Tiedote Piikkiön keskusta-alueen nopeusrajoituksien alentamisesta

Jaa