Kaarinan uusi viherpalveluohjelma 2023-2032 on valmistunut

Julkaistu: 4.4.2023 | Päivitetty: 22.8.2023

Viherpalveluohjelman tavoitteena on edistää asukkaiden hyvää arkea ja kestävää kaupunkikehitystä. Viheralueet ja lähiliikuntapaikat ovat tärkeitä asukkaiden hyvinvoinnin ja viihtyvyyden sekä kaupungin ilmastonkestävyyden, luonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemipalvelujen turvaamisen kannalta. Viherpalveluohjelma on tehty Kaarinassa nyt ensimmäistä kertaa.

Viherpalveluohjelma 2023-2032 on toimintasuunnitelma palveluiden kehittämiseksi. Se koskee kaupungin omistamia tai hallinnoimia viheralueita sekä ulkoilu- ja lähiliikuntapaikkoja. Ohjelma linjaa yleiset periaatteet suunnittelulle, rakentamiselle ja kunnossapidolle sekä resurssien kohdentamiselle. Palveluverkon tarkastelu on keskeinen osa viherpalveluohjelman toteuttamista ja alueiden suunnittelua. Viherpalveluohjelmaa toteutetaan myös erilaisilla osaohjelmilla ja suunnitelmilla.

Osana ohjelmatyötä toteutettiin myös kaksi asukaskyselyä. Viheralueita ja liikuntapaikkoja koskeva kysely tehtiin syksyllä 2020. Vastauksia saatiin yhteensä 675 kappaletta ja karttamerkintöjä tehtiin huimat 4038 kappaletta. Viherpalveluohjelman tavoitteita koskeva kysely toteutettiin vielä syksyllä 2022 ja vastauksia tuli yhteensä 157 kappaletta. Ohjelmatyössä hyödynnettiin myös laajasti muuta eri kanavien kautta saatavaa palautetta.

Viherpalveluohjelmaan sekä asukaskyselyiden tuloksiin voi tutustua alla olevista linkeistä.

Lisätietoja:

Jaa