Selvitys Kaarinan kaupungin omistamista metsistä on valmistunut

Julkaistu: 20.9.2023 | Päivitetty: 20.9.2023

Kaarinan kaupunginhallitus pyytää 30.11.2023 mennessä lausuntoja Kaarinan kaupungin omistamista metsistä tehdystä selvityksestä sekä selvityksen pohjalta tehdystä alustavasta metsänmyyntitarkastelusta. Selvityksen ja saatujen lausuntojen perusteella arvioidaan erikseen, myydäänkö metsiä.

Metsäselvityksen keskeinen sisältö

Selvityksessä on esitelty yleispiirteisesti Kaarinan kaupungin metsäomaisuus, kaupungin metsänhoitoa ohjaavat periaatteet, metsien maankäytöllinen rooli sekä metsien suojeluarvoon vaikuttavat tekijät. Selvitystyön lähtökohtana on ollut tunnistaa kaupungin omistamista metsäalueista ne asemakaava-alueiden ulkopuoliset talousmetsät, joihin ei kohdistu maa- ja metsätaloustoimien lisäksi muuta maankäytöllistä painetta, ja joita voitaisiin harkita myytäviksi. Näiden kriteerien pohjalta selvitysraportissa on tarkasteltu yksityiskohtaisesti kuutta aluekokonaisuutta, jotka ovat Hepojoen metsä, Kellarimäen metsä, Piikkiön Linnavuoren ja Korvenmäen kuntoradan metsät, Harvaluodon metsä, Kuusiston metsä ja Vuolahden metsä. Kyseisistä metsäalueista on raportissa esitetty kiinteistöjen ja niillä sijaitsevien metsäalueiden perustiedot, kuten pinta-alat ja puuston kokonaismäärät. Lisäksi metsäalueita on tarkasteltu suojeluarvojen, nykyisen kaavatilanteenteen sekä tulevan maankäytön näkökulmista.

Lausuntojen antaminen

Kirjalliset lausunnot pyydetään toimittamaan torstaihin 30.11.2023 mennessä sähköisesti osoitteeseen kaavoitus@kaarina.fi tai postitse osoitteeseen Kaarinan kaupunki / Kaavoitus, PL 12, 20781 Kaarina. Viitteeksi tulee merkitä "Selvitys Kaarinan kaupungin omistamista metsistä".

Jaa