Vuoden 2020 tunnustuspalkinnot jaettiin Kaarina-päivän juhlassa

Julkaistu: 23.11.2020 | Päivitetty: 24.11.2020
Kaarinaa juhlittiin torstaista 19.11. alkaen koko viikonloppu. Juhlat huipentuivat sunnuntaina vuoden 2020 tunnustuspalkintojen jakoon Kaarina-talolla.

Kaarina-päivän juhlaa vietettiin sunnuntaina 22.11. Kaarina-talon pihalla. Juhlassa jaettiin Kaarina-mitalit, Nuorten urheilijoiden palkinnot, Krykä-palkinto, kulttuuripalkinto ja kunniamaininta kulttuurityöstä. Kaarinaa juhlittiin myös muina viikonloppupäivinä sirkuksen, runouden ja musiikin parissa.

Juhlallisuudet aloitettiin torstaina 19.11. julkistamalla vuoden 2020 Runo-Kaarina-voittaja ja hänen kokoelmansa Kaarina-talon pihassa. Voittajasta voi lukea lisää täällä. Perjantaina 20.11. ohjelmassa oli värikäs sirkusesitys Vortex, joka toi Kaarina-saliin akrobatiaa ja jongleerausta. Lauantaina vuorossa oli Runo-Kaarina-klubi, jossa kuultiin uutta Runo-Kaarina-voittajaa, Kaarina-Teatterin Runo säveliksi -yhtyeen musiikkia ja klubille esiintymään hakeneita lähiseudun runoilijoita. Sunnuntain ohjelmassa olivat Kaarina-päivän juhla ja draamallinen Tom of Finland -pianokonsertti.

Kaarina-päivän juhlassa jaettiin 15 tunnustuspalkintoa

Kaarina-viikonloppu huipentui sunnuntaina 22.11. perinteiseen Kaarina-päivän juhlaan, jossa jaettiin tunnustuspalkintoja Kaarina-vaikuttajille. Kaarinan vammaisneuvoston jakaman Krykä-palkinnon sai Lions Club Littoinen ry, joka on hankkinut maastopyörätuolin liikuntarajoitteisten käyttöön. Nuoren urheilijan palkinnot saivat 17-vuotias muodostelmaluistelija Elsa Paananen ja 17-vuotias yleisurheilija Ilari Hiltunen.

Kahden vuoden välein jaettavan kulttuuripalkinnon sai Markku Pohjola, joka on valmistanut Kuusiston linnasta paljon mielenkiintoa herättäneen 3D-mallin. Vapaa-ajan lautakunta päätti tänä vuonna jakaa myös kunniamaininnan kulttuuripalkinnon ohessa, ja sen saivat Kaarinan kirjaston Kitsunecon-tapahtuma ja tapahtuman vetäjä, kirjastonhoitaja Anu Lehtonen-Sonkki.

Kaarina-mitaleita jaettiin tänä vuonna kaikkiaan kymmenen. Petri Aarnio palkittiin lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen edistämisestä, Kaarinan Ura pitkäaikaisesta harrastusmahdollisuuksien tarjoamisesta, Kalervo Korvensyrjä ja Henrik Kosonen pitkäaikaisesta luottamustoiminnasta, Voitto Lehto Kaarina-Teatterissa tehdystä vapaaehtoistyöstä, Veijo Lehtonen vapaaehtoistyöstä Piikkiön Kehitys -yhdistyksessä, Piikkiö Päivät ry eläväisen paikallistoiminnan edistämisestä, Eila Rantanen sekä Roska-Röllit ja Margit Forsell ahkerasta, vapaaehtoisesta roskien keräämisestä ja Jarkko Saarinen pitkän linjan luottamustoiminnasta.

Juhlijoita ja konserttiyleisöä saapui hyvin paikalle

Kaarina-päivän juhlaa vietettiin turvallisuuden takaamiseksi tänä vuonna ulkona. Paikalle saapui kylmästä iltapäivästä huolimatta hyvin yleisöä ja tunnelma oli juhlallinen. Tunnustuspalkintoja jakoivat kaupunginjohtaja Harri Virta, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Alander, vammaisneuvoston puheenjohtaja Riitta Nissilä ja vammaisneuvoston jäsen Lauri Jokinen sekä vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Päivi Lehtovaara. Vuoden 2020 Runo-Kaarina-voittaja Hanna Syrjämäki esitti otteita vastajulkaistusta Kaikukatve-runokokoelmastaan ja Eija Talo-Oksala ja Jouni Oksala esittivät Runo-Kaarina-voittajien teksteihin kirjoitettua musiikkia.

Juhlatilaisuuden jälkeen sunnuntai-iltana jatkettiin vielä kaarinalaistaiteilija Touko Laaksosta juhlistavalla Tom of Finland -pianokonsertilla Kaarina-salissa. Draamallisen konsertin ohjelmassa oli Laaksoselle tärkeää pianomusiikkia, kuten Sibeliusta ja Chopiniä, sekä kirjeitä hänen elämänsä varrelta. Pianistina oli Nicholas Pulkkinen, konsertin käsikirjoitti tutkija Anna-Elena Pääkkölä, lavastuksesta vastasi Marcus Lindén, avaussanat lausui kaupunginjohtaja Harri Virta ja Toukon äänestä ja kerronnasta vastasivat Kris Mäki ja Leo Lindén Kaarinan nuorisoteatterilta. Konserttiin saapui useita kiinnostuneita kuulijoita. Turvavälit saatiin tässäkin tapahtumassa hyvin pidettyä.

Jaa