Kaarinan keskusta - Paras paikka

Tällä sivulla seurataan Kaarinan keskustan kehittymistä parhaaksi paikaksi.

Kaarinan keskustan yleinen ideakilpailu

Kaarinan keskustan yleisen ideakilpailun palkinnot jaettiin 27.10.2023. Kilpailussa jaettiin kaksi kakkospalkintoa (ehdotukset Kaariz ja Korttelit ja kävelykatu), neljä lunastusta (ehdotukset Kasvun paikka, Luodot, Runoilijan löytöretki sekä Korttelit, piha ja puut) ja kolme kunniamainintaa (ehdotukset Kaarina ja Camillo, Kirsikkapuisto sekä Meanderi).

Tutustu kilpailuehdotuksiin.

Kaarinan keskustan yleiseen ideakilpailuun saatiin laadukkaita kilpailuehdotuksia, jotka tarjoavat arvokkaita näkökulmia keskustan kehittämiseen. Kuitenkaan yksikään ehdotuksista ei sellaisenaan ratkaise keskustan kaikkia haasteita parhaalla tavalla. Keskustan jatkosuunnitelmiin tullaan keräämään eri kilpailuehdotusten parhaita puolia, lisätään joukkoon hyviä ideoita ja kootaan niistä kokonaissuunnitelma keskustan kehittämiseksi.

Kilpailuehdotusten sisällöistä ja suunnittelun jatkamisesta on kerrottu tarkemmin maaliskuun 2024 Paras Paikka -asukaslehdessä.

Lue asukaslehti tästä.

Suunnittelun jatkaminen

Kilpailuehdotusten parhaista puolista koostetaan kokonaisuus keskustan kehittämiseksi. Konkreettisesti työ alkaa kolmella tavalla:

  • Kokonaisuuden suunnittelua jatketaan yleissuunnitelman ja laatukäsikirjan laatimisella.
  • Toriaukion toteutussuunnittelu tehdään kuluvan vuoden aikana, ja alue toteutetaan vuosien 2024 ja 2025 aikana.
  • Oskarintalon ja Kaarina-talon hankesuunnittelu tehdään vuoden 2024 aikana. Hankesuunnittelussa tutkitaan mahdollisuudet Oskarintalon tulevaisuuden osalta ja mahdollisten Kaarina-talon laajennustarpeiden toteuttamiseksi.

Keskustan kehittämisen ensimmäisen vaiheen asemakaavatyö käynnistetään. Kaavoituksella mahdollistetaan torin, Oskarintalon, Kaarina-talon ja sen viereisten pysäköintialueiden sekä mahdollisesti joidenkin viereisten kiinteistöjen ratkaisut.

Kevään 2024 asukaskyselyn tulokset

Kaarinan kaupunki järjesti keväällä 2024 asukaskyselyn, jonka avulla selvitettiin kaupunkilaisten toiveita ja ajatuksia torin kehittämiseen liittyen. Kyselyyn saatiin 156 vastausta, ja tulokset on esitetty oheisessa liitteessä. Lyhyesti voi todeta, että kaupunkilaiset toivovat vehreää, viihtyisää, turvallista ja siistiä keskustaa, jossa on palveluita.

Vastausten suuri määrä osoittaa kiinnostusta kaupungin kehittämiseen sekä kaupunkilaisten hienoa aktiivisuutta. Iso kiitos kaikille vastanneille!

Ajankohtaista

Torikokous - Kaarinan kaupungin torialueen tulevaisuuden ideointitapahtuma

Toukokuussa voit osallistua Kaarinan kaupungin torin suunnitteluun! Järjestämme Torikokouksen, jossa yhdessä ideoidaan toimenpiteitä torin kehittämiseksi.

Tervetuloa mukaan 30.5.2024 kello 16.30-18.30 Kaarina-talolle kahvila Libriksen tiloihin. Voit tulla käymään tapahtumassa, kun sinulle sopii alkaen klo 16.30 tai vaikka vain tutustumaan työpajan tuloksiin klo 18.15.

Mitä itse mieluiten tekisit torilla? Millaisia kohtaamisia tai tapahtumia torille toivot? Ajanviettoa yksin vai yhdessä? Rauhaa vai vilskettä? Millainen voisi olla lasten oma paikka elämyksineen? Runoilijoiden Kaarina - miten toisitte esiin paikallisia runoilijoita ja runoja? Millaista tunnelmaa ja miljöötä toivot torin puistikkoon? Millaisia istutusalueita toivot? Osallistu Kaarinan torin tulevaisuuden ideointiin ja tule kuvittamaan oma unelmasi torista!

Keskustan ideakilpailun jaetun toisen sijan ehdotus nimellä Kaariz. Tekijät: Esa Kangas, arkkitehti SAFA ja Johanna Vuorinen, arkkitehti SAFA/ Kangas & Vuorinen Arkkitehdit Oy Avustaja; Kristina Karlsson, arkkitehti SAFA/ Arkkitehtitoimisto Kristina Karlsson.
Keskustan ideakilpailun jaetun toisen sijan ehdotus nimellä Korttelit ja kävelykatu. Tekijät: Liisa Heinonen, arkkitehti ja Henri Jessen-Juhler, arkkitehti. Tekijänoikeuden haltijat: Liisa Heinonen ja Henri Jessen-Juhler.

Jaa