Seudulliset hankkeet

Turun kaupunkiseudun rakennemalli 2035

Turun kaupunkiseudulle laaditaan kestävää kehitystä ja alueen vetovoimaisuutta edistävää rakennemallia, jonka tavoitteena on kestävä kaupunkirakenne vuonna 2035. Se on jatkoa kunta- ja palvelurakenneuudistuksen, eli PARAS-hankkeen kaupunkiseutusuunnitelmalle.

Työn tärkeimpänä tavoitteena on löytää yhteinen näkemys kaupunkiseudun yhdyskuntarakenteen pitkän tähtäyksen päälinjoista. Rakennemallityössä haetaan periaatelinjauksia seudullisesti merkittäviin toimintoihin kuten
asuin- ja työpaikka -alueiden kehittämiseen ja profilointiin, palvelujen järjestämiseen yhdessä ja liikenne- ja viherverkon luomiseen kaupunkiseudulle. 

Rakennemallin on tarkoitus ohjata kuntien maankäyttöä yleispiirteisesti, vaikka se ei ohjaa kaavoitusta eikä rakentamista juridisesti. Rakennemallia on jatkossa tarkoitus käyttää maakunta- ja yleiskaavoituksen pohjana.

Rakennemallityöhön osallistuu kaupunkiseudun työssäkäyntialueen 14 kuntaa: Aura, Kaarina, Lieto, Länsi-Turunmaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo, Tarvasjoki ja Turku.
Lisäksi mukana on myös Varsinais-Suomen liitto ja Varsinais-Suomen ELY-keskus. 

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Oskarinkatu 4
2. krs
20780 Kaarina

Postiosoite

Kaarinan kaupunki/Kaavoitus
PL 12
20781 Kaarina

Sähköposti
kaavoitus@kaarina.fi

Jaa