Apua, tukea ja neuvoja

Erityisnuorisotyö 13-18-vuotiaille ja etsivä nuoristotyö 17-28-vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat tukea elämän haasteisiin.

Etsivä nuorisotyö

Jos olet 17-29 -vuotias ja olet ilman koulutus- tai työpaikkaa, tarvitset apua opiskelu- tai työnhaussa tai muuten vaan elämänhallinnassa, niin ota yhteyttä. Mennään kahville ja jutellaan, niin saadaan asiat eteenpäin. 

Etsivät nuorisotyöntekijät tapaavat asiakkaita yksilötyössä tai pienellä porukalla keskustelun sekä tekemisen merkeissä.

Avoimet K-18 -illat ovat torstaisin klo 17-21

 • Tervetuloa mukaan!
 • Nuorten aikuisten sosiaalityöntekijä tavattavissa kerran kuussa ilman ajanvarausta
  klo 17-18. Sosiaalityöntekijältä saat apua mm. tukien hakemiseen.
 • Kesätauko 1.7.-31.7.2020
Aukioloajat
Yksilö- ja ryhmätoimintaa etsivien tilassa etukäteen sovitusti ma-pe.

Avoimet K-18 -illat torstaisin klo 17-21
Käyntiosoite

Kuskinkatu 3
20780 Kaarina

Lisätietoja

Nuorten aikuisten sosiaalityöntekijä on tavattavissa kerran kuussa torstain K-18 -illoissa ilman ajanvarausta klo 17-18. Sosiaalityöntekijältä saat apua mm. tukien hakemiseen.

Muina aikoina ota ensin yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään Jereen.

Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyö on tarkoitettu 13–18-vuotiaille nuorille sekä tarvittaessa heidän perheilleen. Yhteyttä meihin voi ottaa nuori itse, huoltaja tai joku muu nuoresta huolestunut henkilö esim. terveydenhoitaja.

Työmuotoja ovat yksilötyö, pienryhmätoiminta ja monialainen yhteistyö. Työskentely tapahtuu nuoren omissa kasvu- ja kehitysympäristöissä. Yksilöllisen tuen tarve on jokaisella asiakkaalla erilainen, tapaamiset ovat usein toiminnallisia.

Nuori, ota rohkeasti yhteyttä!

Erityisnuorisotyö on kohdennettua nuorisotyötä ja ennen kaikkea sosiaalista vahvistamista. Erityisnuorisotyön tehtävänä on edistää nuoren psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia sekä kohdentaa toimia silloin, kun tarve on suurempi.

Tavoitteena voi olla esimerkiksi nuoren itsenäistymisen edistäminen sekä ohjaaminen harrastuksiin, koulutukseen tai työelämään. Tarpeen vaatiessa työtä tehdään monialaisissa työryhmissä nuori ja tämän huoltajat huomioiden.

Sosiaalipalveluiden tuki nuorille

Sosiaalipalveluista voi olla apua monissa erilaisissa tilanteissa ja murheissa. Palveluiden piiriin pääsee ottamalla yhteyttä sosiaalipalveluiden työntekijöihin.

Perhekeskuksen palvelut nuorille

Nuoren elämään ja aikuiseksi kasvamiseen liittyy monenlaisia uusia asioita. Tarjoamme nuorille ja heidän perheilleen tukea erilaisiin nuoruuteen liittyviin ilmiöihin.

Lue lisää Perhekeskuksen palveluista nuorille

Nuorten aikuisten sosiaalipalvelut

Sosiaalipalveluissa on oma sosiaalityöntekijä alle 25-vuotiaille nuorille aikuisille. Sosiaalityöntekijä Johanna on tavattavissa etsivän nuorisotyön K-18 -illoissa kerran kuussa ilman ajanvarausta klo 17-18.

Lue lisää sosiaalityön palveluista

Päihteet ja mielenterveys

Jos oma päihteidenkäyttösi tai mielenterveyteen liittyvät asiat mietityttävät, voit jutella asioista kenelle tahansa nuoriso- ja sosiaalipalveluiden työntekijälle. Apua voit hakea myös terveyspalveluiden puolelta.

Lue lisää Kaarinan omasta mielenterveys- ja päihdepalveluyksikkö Vintistä

Tarvitsetko apua työnhaussa tai uravalinnassa?

Kaupungin työllisyyspalveluihin voit ottaa yhteyttä esimerkiksi silloin jos työpaikan haku ei suju. Työllisyyspalveluiden omat sivut löydät täältä

Uraohjaaja auttaa jatkokoulutuspulmissa

Kaarinan uraohjaaja auttaa ja ohjaa jatko-opiskeluun liittyvissä kysymyksissä sekä nuoria että heidän huoltajiaan. Uraohjaajaan kannattaa olla yhteydessä seuraavissa tilanteissa:

 • peruskoulu on päättynyt ja olet ilman jatko-opiskelupaikkaa
 • olet ajatellut keskeyttää jatko-opinnot
 • olet jo keskeyttänyt jatko-opinnot
 • tarvitset ohjausta ja neuvontaa jatko-opiskeluun ja työelämään liittyvissä kysymyksissä

Uraohjaaja

 • auttaa etsimään ja hakemaan yhteishaussa vapaiksi jääneitä opiskelupaikkoja
 • ohjaa erilaisiin tukipalveluihin
 • käy ohjauskeskusteluja nuoren kanssa
 • pyrkii lisäämään nuoren tietämystä koulutukseen liittyen eri menetelmin
 • tekee jatkosuunnitelman yhdessä nuoren kanssa

 

 

Jaa