Kulttuuribussi kulkee Kaarinassa

Kulttuuribussin kyydissä Kaarinassa

Ilmainen kulttuuribussi kulkee kesäkaudella välillä Kaarinan keskusta – Kuusiston Piispanlinnan rauniot keskiviikkoisin ja sunnuntaisi ajalla 30.6.-4.8.2024

Matkan varrella Kulttuuribussi pysähtyy muun muassa seuraavilla pysäkeillä:

  • Kuusiston K-market
  • Kuusiston Taidekartano

Kaarinan keskustassa kulttuuribussi lähtee Paraistentien pysäkiltä, Hotelli Kivitaskun kohdalla, Kuusistossa bussi kulkee perille asti linnanraunioille! Kyytiin mahtuu kerralla noin 20 henkilöä ja bussi on matalalattiainen, joten mukaan voi tulla myös esimerkiksi rollaattorilla tai lastenvaunuilla. Aikataulu tarkentuu ennen kesää.

 

Monimuotoinen Kuusisto

Linnanraunioiden naapurissa on Kuusiston Taidekartano missä aikalaistaide, arvokas kartano ja kulttuurimaisema kohtaavat tasavertaisina ja toisiaan vahvistavina. Taidekartanon erikoisuus on alati kasvava puuveistopuutarha, joka levittäytyy kartanon ympäristöön. Veistoksia veistetään paikallisista lahopuista, ja ne jäävät elämään ja kehittymään luonnon syleilyssä. 

Kuusiston Piispanlinnan vierailukeskus sijaitsee piispanlinnan raunioiden juurella. Keskuksessa pääset tutustumaan linnan historiaan erilaisten medioiden avulla. Erikoisuutena tarjolla on virtuaalilaseilla toimivat esitykset. Vierailukeskus toimii entisessä, sympaattisen keltaisessa vartijantuvan rakennuksessa, jossa alakerrassa toimii kahvila ja yläkerrassa on näyttelytilaa. Vierailukeskus on avoinna sunnuntaina klo 12-17. 

Tutustu tästä Kuusiston Piispanlinnan Vierailukeskukseen

 

Tutustu tästä Kuusistossa oleviin eri kohteisiin: 

Taidekartano

Kuusiston kirkko

Kuusiston Piispanlinnan rauniot

Kuusiston Piispanlinnan vierailukeskus

Kuusiston Piispanlinnan rauniot - Metsähallituksen sivut

 

Tervetuloa kulttuuribussin kyytiin!

 

Kulttuuribussin tarjoaa Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut yhteistyössä Kuusiston Piispanlinnan vierailukeskus, Taidekartano ja Kuusiston kirkko.

 

Pysäkit kartalla

Pysäkkien osoitteet

  • Kaarinan keskusta/Kivitasku: Paraistentie 21, 20780 Kaarina
  • Kuusiston K-market, Kylliäistentie, linja-autopysäkki, 21620 Kaarina
  • Kuusiston kirkko, 21620 Kaarina
  • Kuusiston Taidekartano, Linnanrauniontie 577, 21620 Kaarina
  • Kuusiston Piispanlinnan rauniot: Linnanrauniontie 634, 21620 Kaarina

Jaa