Biojätteen kompostoinnista ilmoittaminen

Julkaistu: 15.11.2022 | Päivitetty: 21.11.2022

Kompostoinnista ilmoittaminen

Keittiössä syntyvän biojätteen kompostoinnista on jäteasetuksen (978/2021) mukaan tehtävä ilmoitus kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta toimii jätehuoltoviranomaisena seuraavien kuntien alueella: Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Turku ja Uusikaupunki.

Myös aiemmin kompostoinnista ilmoittaneiden tulee täyttää kompostointi-ilmoituslomake, sillä jätehuoltolautakunnan rekisteriin tarvitaan entistä kattavammat tiedot kompostoinnista. Tee uusi kompostointi-ilmoitus jätehuoltolautakunnalle nyt, jos olet tehnyt edellisen kompostointi-ilmoituksen ennen 1.7.2022.

Ilmoitus tehdään ensisijaisesti Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n sähköisessä asiointipalvelussa.

Mikäli sähköisen palvelun käyttäminen ei ole mahdollista, voi ilmoituksen tehdä tulostettavalla lomakkeella. Täytetyn lomakkeen voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen jatehuoltolautakunta@turku.fi tai postilla osoitteeseen Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta, Turun kaupunki, PL 355, 20101 Turku.

Tarkempaa tietoa kompostoinnista ilmoittamisestä löydät jätehuoltolautakunnan sivuilta: Biojätteen kompostoinnista ilmoittaminen

Jaa