Elokuussa tapahtumavauhti kiihtyy

Julkaistu: 26.7.2022 | Päivitetty: 22.8.2023
Kaarinan elokuun tapahtumatarjonta on runsas, monipuolinen ja pullollaan elämyksiä kaikenikäisille. Katso tiedot Kaarinan kaupungin tapahtumakalenterista.

Kaarinassa tapahtuu - monipuolisesti kaikenikäisille ilmaiseksi

Elokuussa kesää on parhaimmillaan ja tapahtumatarjonta yhtä runsas kuin metsien mustikkasato. Monipuolista kulttuuria on aina Piispanpäivistä, iltakirpputoriin ja Aamu-Asahi-tunteihin.

Kuun alussa vietetään 6.–7.8. Kuusistossa Piispanpäivät. Lauantaina päiväohjelma keskittyy linnanraunioille kello 13-17.30 ja käsittää jousiammuntanäytöstä, perheelle suunnattu opastusta, piirustuskilpailua, piispanhatun -kuvasuunnistusta sekä klovneria- ja teatteriesitystä lapsille sekä kansantanssiesitys. Piispanlinnan VR-kahvila on auki tapahtuman ajan ja siellä voi tutustua alueen historiaan monipuolisesti. Lauantai-illalla Kuusiston Kirkossa esiintyy Kuninkaantien muusikot ainutlaatuisella Katariina Aleksandrialainen -konsertilla. Konsertti alkaa kello 18.

Piispanpäivän sunnuntaina Kaarinan seurakunta järjestää pyhiinvaelluksen Lemun taistelumuistomerkistä Kuusistoon kello 8.30 alkaen sekä vaeltava jumalanpalvelus Kuusiston kirkolla kello 12.30.

Kuusiston Taidekartanolla on 7.8. avoimet puutarhat ja 8.–14.8. kartanolla vietetään ensimmäinen veistoviikko, jolloin tarjolla on monipuolista ohjelmaa pitkin viikkoa.

 

Elämyksiä kaikenikäisille

Elokuussa voi huoltaa kehoa, mieltä ja kotia muun muassa Aamu-Asahi -tunneilla Pyhä Katariinan puistossa maanantaisin kello 10-11, Kaarina-talon pihakeikka ja iltakirppistapahtumassa 10.8. kello 15-17 tai Kulttuurikävelyllä 13.8. kello 13-14.30.

Pääkirjastolla järjestetään taas huippusuosittu Kitsunecon tapahtuma lauantaina 20.8.! 

Kaarinan kaupungin kesäpyörät voi napata lainaksi Palvelupiste Fiskarista ja tutustu Kaarinan helmiin, kuten Littoinen, Rauhalinna, Piikkiö tai Piispanristi. 

Ja vielä ehdit osallistu Kesäbingo-kilpailuun, jossa saa rastin ruutuun vaikkapa syömällä jäätelöä.
 

Voit tutustua kulttuuri- ja kirjastopalveluiden, sekä muiden kaarinalaisten kulttuuritoimijoiden tapahtumatarjontaan esimerkiksi heinä-elokuun tapahtumaesitteessä, jota voit selata issuussa tai käydä nappaamassa käteesi vaikkapa Kaarina-talosta tai Piikkiön kirjastosta. 

Kaikista tapahtumista (ja mahdollisista muutoksista) ilmoitetaan aina muun muassa näissä kanavissa: 
www.kaarina.fi/tapahtumat sekä Facebook että Instagram


Kesäterveisin
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot

Jaa