Etsimme Fölikavereita kaikissa Föli-alueen kunnissa

Julkaistu: 8.6.2022 | Päivitetty: 10.6.2022

Tule Fölikaveriksi toiselle seniorille! Fölikaverit toimivat yleensä huhti-lokakuun välillä ja Kaarinassa ensimmäiset fölikaverit aloittavat elo-syyskuussa. Jos sinulla on kokemusta Fölistä matkustajana ja olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä, ilmoittaudu mukaan. Toiminta on suunnattu yli 65-vuotiaille. Senioreille on tulossa myös Föli-tilaisuus Kaarina-salissa 3.8.2022 kello 9-11, tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Fölikaveri tuo ikäihmiselle varmuutta bussilla kulkemiseen

Fölikaverit on senioreista koostuva ryhmä, joka kannustaa ja opastaa muita iäkkäämpiä Fölin käytössä. Fölikaverin kanssa voi vaikkapa tutkia aikatauluja ja opetella uuden bussireitin joko kartan kanssa tai yhdessä tehtävällä bussimatkalla.

Fölikaverit auttavat myös sähköisten palvelujen käytössä kädestä pitäen. Fölikaverin kanssa voi esimerkiksi kokeilla matkakortin lataamista netissä Fölikaupassa. Fölin reittioppaan käytön oppineet seniorit kokivat palvelun helpottaneen joukkoliikenteen käyttöä merkittävästi. Toiminnan tavoitteena on tuoda ikäihmisille varmuutta bussilla kulkemiseen ja kannustaa kokeilemaan bussia vaikkapa oman auton rinnalla.

Fölikaveritoimintaa muotoiltiin yhdessä senioreiden kanssa ja se käynnistettiin viime vuonna Turussa. Toiminta osoittautui suosituksi ja hyödylliseksi palveluksi tukea ikäihmisiä Fölin käytössä ja kokemukset olivat positiivisia niin opastettavien kuin opastajina toimivien fölikavereiden näkökulmasta. Toiminta on suunnattu yli 65-vuotiaille.

Kuka voi ryhtyä Fölikaveriksi

Fölikaveriksi ryhtymisen vaatimuksena on vain hyvä kokemus Fölistä matkustajana ja kiinnostus vapaaehtoistyöhön. Fölikaverit saavat Föliltä

  • koulutuksen tehtävään
  • Fölin matkakortin Fölikaverina toimimisen ajaksi
  • vakuutuksen ja
  • tukea matkan varrella.

Fölikaverit toimivat yleensä huhti-lokakuun välillä ja Kaarinassa ensimmäiset Fölikaverit aloittavat elo-syyskuussa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä

Föli-tilaisuus senioreille 3.8.

Senioreille suunnattu Föli-tilaisuus järjestetään Kaarina-salissa keskiviikkona 3.8. kello 9-11. Tilaisuus ei vaadi ilmoittautumista, paikalla on kahvitarjoilu. Tervetuloa mukaan! Tilaisuudesta tulee lisätietoa Kaarinan tapahtumakalenteriin myöhemmin.


Toiminta on osa Ikäystävällisyyden lisääminen joukkoliikenteen digipalveluissa -hanketta joka on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämän määrärahan. Rahoitus on osa sosiaali- ja terveysministeriön Kansallista ikäohjelmaa 2030. Hanketta tehdään yhteistyössä Turun seudun joukkoliikenne Fölin, Valonian ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

Lue Valonian Fölikaveri-tiedote

Jaa