Heijastimia jaossa Kaarinassa ja Piikkiössä

Julkaistu: 30.9.2024 | Päivitetty: 30.9.2024
Tiistaina 1.10. vietetään valtakunnallista heijastinpäivää. Kaarina-talon edessä loistaa heijastinpuu ja Piikkiön kirjastossa on jaossa ämpärillinen heijastimia.

Heijastinpäivä muistuttaa kaikkia heijastimen käytön tärkeydestä. Kaarinan kaupunki haluaa kannustaa kaikkia loistamaan asiallisesti liikenteessä oikeanlaisia ja oikein kiinnitettyjä heijastimia käyttäen. Heijastin on halpa henkivakuutus.

Heijastinpuu Kaarina-talon edustalla

Kaarina-talon edustalla loistaa heijastinpuu tiistaista 1.10. alkaen. Heijastinpuu loistaa kaksi viikkoa tai niin kauan kuin heijastimia riittää. Heijastinpuusta saat tulla hakemaan itsellesi tai läheisellesi heijastimen tai vastavuoroisesti tuomaan puuhun heijastimia muille jaettavaksi.

Heijastinämpäri Piikkiössä

1.10. alkaen on jaossa ämpärillinen heijastimia (noin 100 kpl) myös Piikkiön kirjastossa palvelupisteen aukioloaikoina. Voit ottaa ämpäristä itsellesi tai läheisellesi heijastimen tai tuoda ylimääräisiä ehjiä ja puhtaita heijastimiasi muille jaettavaksi. Heijastimia on jaossa niin kauan kuin niitä riittää.

Otathan heijastimia vain tarpeeseen, jotta mahdollisimman moni löytää puusta tai ämpäristä itselleen heijastimen käyttöön. 

Heijastimen käyttöohjeet

 

Muista heijastin ja pyörän valot

Syksy etenee hurjaa vauhtia ja valoisa aika liikenteessä vähenee koko ajan. Aamut ja illat hämärtävät eli nyt kannattaa jo ottaa käyttöön heijastimet ja tarkistaa onko polkupyörässäsi lain mukaiset pakolliset etu-, taka- ja sivuheijastimet sekä vaalea etuvalo ja punainen takavalo. 

Oman ja muiden turvallisuuden vuoksi, on hyvä aina hämärässä tehdä itsestä näkyvä asianmukaisia heijastimia ja valoja käyttäen. Huolehdithan myös, että lapsellasi, vanhemmillasi, lemmikilläsi ja kävelykumppanillasi on oikeanlaiset heijastimet käytössä.

Tiellä liikkuessa tieliikennelaki velvoittaa jalankulkijaa käyttämään heijastinta pimeänä aikana. Sakkoja et saa heijastimen unohtamisesta, mutta onnettomuusriski ja läheltä piti –tilanteet lisääntyvät. Lähivaloilla ajava autoilija havaitsee kohtaamistilanteissa ilman heijastinta liikkuvan jalankulkija vasta 50 metrin päästä, kun heijastimella varustautunut jalankulkija voi näkyä jo 350m etäisyydeltä.

Nyt viimeistään kannattaa varmistaa loistatko liikenteessä niin että sinut huomataan.

Turvallista ja loistavaa syksyä toivottaa Kaarinan kaupunki.

Jaa