Jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitit Hämeentien varrella

Julkaistu: 14.8.2020 | Päivitetty: 22.8.2023
Tietyöt välillä kehätie – Kaarinantie käynnistyvät. Liikennejärjestelyt aiheuttavat kiertoreittejä jalankulku- ja pyöräilyliikenteelle 20.8.n alkaen.

Vaikka kiertotiet pidentävät matkaa, ovat uudet kiertotiet tällä hetkellä paras ja turvallisin reitti koululaisille sekä muille jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Niissä kohdissa, joissa jalankulun ja pyöräilyn väylä kulkee työmaan vieressä, on väylä erotettu työmaasta aidalla. 

Vaikka työmaan rakentajat ovat tietoisia koulujen alkamisajankohdasta ja tiellä liikkuvista uusista koululaisista, työmaa-alueen läheisyydessä liikuttaessa on noudatettava aina erityistä varovaisuutta:

  1. Seuraa opasteita ja opeta niiden mukainen reitti myös lapsille.
  2. Opeta valppautta. Työmaan läheisyydessä ei pidä keskittyä puhelimeen tai leikkiin.

Jalankulku ja pyöräily valtatien 10 varressa

Valtatien 10 varrella jalankulun, pyöräilyn ja mopojen liikenne ohjataan kiertotielle 20.8.2020. Turun suunnasta katsottuna liikenne siirtyy valtatien 10, eli Hämeentien myötäiseltä väylältä, kiertotielle Auranlaakson ABC:n kohdalla, josta se jatkuu Kaarinantien yli Keulakadulle ja siirtyy Ankkurikatua pitkin takaisin Hämeentien viereen. Kaarinantien ylityskohta varustetaan työnaikaisilla liikennevaloilla.

Melatieltä tuleva jalankulun ja pyöräilyn alikulkukäytävä pysyy auki.

Kiertotiet on opastettu ja käyttöönottopäivänä on paikalla henkilöitä neuvomassa opastusta uusille reiteille ABC:n piha-alueella klo 7-11.

Jalankulun ja pyöräilyn kiertotiejärjestely on voimassa syksyyn 2021. Kiertotiejärjestelyt liittyvät alueella toteutettaviin johto- ja linjasiirtoihin sekä syksyllä käynnistyviin valtatien 10 parannustöihin.

Taustatietoa

2. rakennusvaihe 2020-2023 Kausela-Pukkila

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, juha.sillanpaa@vayla.fi
Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, ilkka.kaarakainen@kreate.fi

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/turunkehatie
www.facebook.com/E18Turunkehatie/ 

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.

Jaa