Kaarina mukana Taisto-harjoituksessa
Suomen suurin kyber- ja digiturvaharjoitus Taisto auttaa varautumaan ajankohtaisiin uhkiin. Kaarinan kaupunki on osallistunut harjoitukseen lähes joka kerta.
Kaarina osallistui Suomen suurimpaan kyber- ja digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon 7.11.2024. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen. Vain harjoittelemalla voimme varmistaa palveluiden turvallisuuden – sen, ettei tietojen eheys, luottamuksellisuus tai
saatavuus vaarannu häiriötilanteessakaan.
Seitsemättä kertaa järjestettävä Taisto kokoaa sadat organisaatiot yhteiskunnan eri osa-alueilta harjoittelemaan ajankohtaisten kyber- ja digiuhkien varalle todentuntuisissa tilanteissa. Harjoitus auttaa kehittämään digitaalisen turvallisuuden johtamista, hallintaa ja viestintää. Samalla se parantaa koko yhteiskunnan kriisinkestävyyttä, sillä digiturvallinen yhteiskunta rakennetaan yhdessä valmistautumalla. Kaarinan kaupunki on osallistunut harjoitukseen lähes joka kerta.
Teemoina kriittisen infrastruktuurin laajat häiriötilanteet ja disinformaatio
Digitaalinen toimintaympäristö uudistuu jatkuvasti ja samaa tahtia syntyy uusia uhkia. Häiriötilanteisiin varautuminen on sijoitus – niin taloudellisesta kuin inhimillisestäkin näkökulmasta. Varautumisella turvataan tulevaa. Taisto tarjoaa meille mahdollisuuden testata digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä toimintamallejamme, tunnistaa niissä kehityskohteita ja harjoitella häiriötilanteissa toimimista turvallisessa, mutta realistisessa harjoitusympäristössä.
Tämän vuoden Taisto-harjoitus käsittelee teemoja, jotka liittyvät kriittisen infrastruktuurin laajoihin häiriöihin, tietoturva- ja tietosuojaloukkaustilanteisiin sekä informaatioturvallisuuteen liittyviin uhkiin. Harjoitus tarjoaa tilaisuuden oppia ja kehittää kriittistä ajattelua, riskienhallintaa, tietoturvareaktiivisuutta sekä häiriötilanteiden viestintää.
Harjoittelu auttaa testaamaan digiturvan toimivuutta ja havaitsemaan kehityskohteita, joita ei välttämättä huomattaisi ilman käytännönläheistä harjoittelua. Harjoittelemalla vahvistamme käytännön osaamistamme ja parannamme digiturvavalmiuksiamme alati muuttuvassa toimintaympäristössä.