Kaarinan Raadelmassa järjestetään sopimuspalokuntien harjoitus 9.3.2024 – alueella hälytysajoneuvoja ja savunmuodostusta

Julkaistu: 5.3.2024 | Päivitetty: 5.3.2024

Kaarinan alueen sopimuspalokunnat harjoittelevat lauantaina 9.3.2024 osoitteessa Vanha Raadelmantie 107, 21500 Piikkiö. Harjoitus alkaa klo 9.00 ja päättyy noin klo 16.00. Harjoituksen lopuksi poltetaan kohteena olevat purkukuntoiset rakennukset hallitusti loppuun.

Tapahtumassa harjoitellaan erilaisia sammutusmenetelmiä ja sovelletaan uusia tekniikoita ja taktiikoita turvallisemman ja tehokkaamman pelastustoiminnan toteuttamiseksi. Harjoitukseen kuuluu savusukeltajien osaamista vahvistavia harjoitteita sekä ulkopuolelta tapahtuvan tehokkaan sammutustoiminnan harjoittelua. Lisäksi Piikkiön VPK:n naisosasto harjoittelee hälytysmuonitusta.

Alueella on havaittavissa savunmuodostusta ja hälytysajoneuvoja.  Harjoitus ei aiheuta vaaraa alueen asukkaille. Hätäkeskusta tiedotetaan harjoituksesta erikseen.

Sisäministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on harjoiteltava savusukellusta joka vuosi mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Kyseinen ohje koskee niin pelastuslaitosten kuin sopimuspalokuntien savusukeltajia. 

Harjoituskohteessa sekä sen välittömässä läheisyydessä on vältettävä asiatonta oleskelua molemminpuolisen turvallisuuden takia.

Harjoituksesta vastaavat Kuusiston VPK, Piikkiön VPK ja Rantakulman VPK.

Lähde:"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalveluun: varha.fi

Savusukellusharjoitus, Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Jaa