Kaarinan Valkeavuoren kouluhankkeen neuvottelumenettely keskeytetään

Julkaistu: 28.5.2021 | Päivitetty: 28.5.2021

Kaarinan kaupungin tekninen lautakunta on keskeyttänyt Valkeavuoren kouluhankkeen kilpailutuksen. Päätös keskeyttämisestä tehtiin yksimielisesti teknisen lautakunnan kokouksessa tiistaina 25.5.2021.   

Käynnissä ollut kilpailutus keskeytettiin neuvottelujen aikana esille tulleen esteellisyyden ja eturistiriidan vuoksi. Keskeyttämisellä varmistetaan, että kaikkia tarjoajia voidaan kilpailutuksessa kohdella tasapuolisesti.

Kilpailutus käynnistetään uudelleen sen jälkeen, kun Kaarinan kaupunki on tehnyt uuden päätöksen hankkeen urakka- ja hankintamuodosta.  Alun perin rakentamisen alueella oli tarkoitus alkaa vuodenvaihteessa. Kilpailutuksen keskeytys tulee aiheuttamaan hankkeelle viivästystä, mutta tarkempi aikataulu selviää alkusyksyn aikana.

– Valkeavuoren uusia tiloja odotetaan Kaarinassa kovasti.  Kaupunki tekee kaikkensa, jotta hankkeen valmistelu ja sen jälkeen suunnittelu- ja rakennustyöt saadaan nopeasti uudelleen käyntiin, korostaa Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta.

Valkeavuoren koulussa opetetaan oppilaita vuosiluokilla 1–10, ja koulussa on oppilaita noin 800.  Lähtökohtana Valkeavuoren koulun laajennustarpeelle on ollut alueen kasvava oppilasmäärä ja pieneksi jääneet, huonokuntoiset koulurakennukset. Tällä hetkellä koulun kaikki opetus, lukuun ottamatta teknisen työn opetustiloja, toteutetaan väistötiloissa.

– Väistötilojen liikunnan opetusta helpottaa ensi vuonna se, että uusi Valkeavuoren liikuntahalli valmistuu vuoden loppuun mennessä. Halliin tulee muun muassa väliverhoin jaettava palloilukenttä ja erillinen pienliikuntatila. Lisäksi teemme tällä hetkellä suunnittelua, jotta Valkeavuoren väliaikaisten koulutilojen toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä voidaan lisätä, esimerkiksi piha-alueita ja ulkoliikuntamahdollisuuksia parantamalla, kertoo Virta. 

Lisätietoja 

Harri Virta, Kaarinan kaupunginjohtaja, puh. 050 373 2400, harri.virta(a)kaarina.fi

Jaa