Kaarinantiellä parannetaan jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta

Julkaistu: 4.5.2023 | Päivitetty: 22.8.2023

Varsinais-Suomen ELY-keskus parantaa yhteistyössä Kaarinan kaupungin ja Fintraffic Oy:n kanssa Kaarinantien (mt 180 ja mt 2200) liikenneturvallisuutta sekä jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita useilla eri toimenpiteillä. Parannustoimenpiteitä toteutetaan jalankulku- ja pyöräilyväylällä Laasmäenkadun ja Verkakaaren liittymien kohdalla. Lisäksi Kaarinantien jalankulku- ja pyöräilyväylän päällyste uusitaan välillä Uudenmaantie - Uusi Littoistentie.

Laasmäenkadun liittymässä Kaarinantien jalankulku- ja pyöräilyväylää siirretään liittymän kohdalla lännen suuntaan noin 1,5 m ja jalankulku- ja pyöräliikenne erotetaan omille kaistoilleen. Jalankulun ja pyöräilyn erottaminen kaistoilla parantaa eri liikkujaryhmien liikenneturvallisuutta, etenkin kun jalankulku- ja pyöräilyväylällä on myös mopolla ajo sallittu. Lisäksi toteutetaan myös muita jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden havaittavuutta ja turvallisuutta parantavia toimenpiteitä. Pyöräilijöille lisätään nojakaide ja Krossinkadun puolelle rakennetaan bussikatos ja pyöräparkki.

Verkakaaren liittymän kohdalla nykyinen jalankulku- ja pyörätie puretaan ja uusi linjaus siirtyy Kaarinantien rinnalle valo-ohjattuun risteykseen. Myös tässä kohteessa jalankulkijat ja pyöräilijät erotetaan omille kaistoilleen ja kevyen liikenteen havaittavuutta parannetaan. Myös täällä pyöräilijöille lisätään nojakaide.

Kaarinantien jalankulku- ja pyöräilyväylän päällyste uusitaan Uudenmaantien ja Uuden Littoistentien välisellä osuudella lähes koko matkalta.

Työt alkavat toukokuun alussa Verkakaaren liittymän kohdalla, minkä jälkeen töitä jatketaan Laasmäenkadun liittymässä. Päällystys tehdään viimeisenä kesä-heinäkuun aikana. Urakka valmistuu viimeistään elokuun aikana.

Rakennustöiden aikana yleinen liikenne kulkee työmaa-alueen välittömässä läheisyydessä ja kevyelle liikenteelle on käytössä koko rakennustöiden ajan kulku työmaan ohi. Työmaan kohdalla nopeusrajoitusta voidaan joutua alentamaan ja kaistojen leveyttä kaventamaan, mutta kaistojen sulkemista pyritään välttämään. Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa. Pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa tiellä liikkujille.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Rajukivi Oy.

Hankkeen sijainti kartalla (paikkatieto.vaylapilvi.fi)

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Kauko Marttila, p. 050 381 8843

- Rajukivi Oy, työnjohtaja Aku Leinonen, p. 040 755 8566

Kaarinantiellä parannetaan Laasmäenkadun ja Verkakaaren liittymissä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta. Oranssilla viivalla esitetty jalankulku- ja pyöräilyväylän päällystettävä osuus.

Jaa