Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2023 Turussa ja Kaarinassa

Julkaistu: 23.3.2023 | Päivitetty: 22.8.2023
Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla vietetään Turussa 27.4. Pääjuhlaan järjestetään yhteiskuljetus Kaarinasta Turkuun. Ilmoittaudu mukaan 22.4. mennessä.

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain huhtikuun 27. päivänä Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja sodan päättymisen ja rauhan alkamisen muistoksi. Huhtikuun 27. päivä on Lapin sodan päättymispäivä.

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla järjestetään 27.4. Turussa. Juhlan teema Sotiemme opetukset – Tulevaisuutemme turvaksi (Lärdomar av våra krig – för vår framtida säkerhet) on syntynyt siitä perinnöstä, jonka Suomen viimeksi käymät sodat ovat meille jättäneet. Päivän ohjelmassa on messu Tuomiokirkossa, seppeleenlasku sekä pääjuhla Turun messukeskuksessa.

Linja-autokuljetus pääjuhlaan lähtee Piikkiöstä kello 8.30. Kuljetus ajaa Kaarinan ja Littoisten kautta, ja paluu on pääjuhlan jälkeen. Ilmoittaudu mukaan verkossa tai kaupungin palvelupisteillä viimeistään 22.4. Kuljetus on maksuton.

Lue lisää pääjuhlan ohjelmasta

Ohjelma Kaarinassa

Myös Kaarinassa huomioidaan Kansallista veteraanipäivää. Kaarinassa lasketaan seppeleet Kaarinan, Kuusiston ja Piikkiön veteraanikivillä kello 9. Kaarinan musiikkiluokkien 3.–6. luokkien kuorot kiertävät Kaarinan palvelutaloissa ja -kodeissa kello 9–15.

Lisätietoa veteraanipäivän koko ohjelmasta ja ilmoittautuminen yhteiskuljetukseen.

Järjestäjät

Kaarinan vanhus- ja veteraanineuvosto | Kaarinan kulttuuripalvelut

Jaa