Kuusistossa on paljon koettavaa kesällä 2020

Julkaistu: 24.6.2020 | Päivitetty: 24.6.2020
Keskiaikaisen piispanlinnan rauniot, kesäkioski, Taidekartano, Kappelinmäen luontopolku ja saaristolaiskirkon ympäristö kutsuvat retkeilemään.

Piispanlinnan raunioille pääset maa- tai meriteitse

Kuusiston linnanraunioiden alue on hyvä retkikohde ympärivuotisesti, mutta etenkin kesällä, kun paikalle voi saapua vaikka pyörällä tai veneellä. Kesällä 2020 raunioiden vartijantuvassa toimii kesäkioski, joka on avoinna kymmenestä neljään kaikkina arkipäivinä aina heinäkuun loppuun saakka. Näyttävästä, historiallisesta alueesta voi lukea lisää Metsähallituksen sivuilla

Taidekartanon kesässä tuoksuu metsä

Kuusiston Taidekartano on kesällä 2020 avoinna 7.6.–2.8. lauantaisin klo 13−17 ja sunnuntaista keskiviikkoon klo 13–19. Kahdeksannen taidekartanokesän teemana on metsä. Mukaan on saatu teoksia, jotka kertovat kokemuksista ja kohtaamisista metsän kanssa. Metsä on paljon muutakin kuin vain puut, se on myös kaikki se ihmeellinen ja näkymätön maailma eliöineen ja olioineen. Siksi oleminen metsässä vaikuttaa meihin monella tasolla antaen syviä ja moniaistisia kokemuksia.

Kulttuuripolulla ja saaristolaiskirkossa

Kuusiston kulttuuri- ja luontopolku on pituudeltaan 3,2 km ja kiertää kuusia kasvavan metsän poikki korkealle ulottuvalle Kappelinmäelle, josta avautuvat silmää hivelevät merinäkymät. Mäen laella on kaksi tukkipöytää eväiden syöntiä ja maisemista nauttimista varten. Reitti jatkuu edelleen alas linnanraunioille. Linnanraunioiden kupeesta löydät nuotiopaikan, wc:n ja kesäkahvilan.

Kuusistossa retkeilijät voivat tutustua 1700-luvun lopulla rakennettuun, 1800-luvulla uusgoottilaistyyliseksi korjattuun ja 1970-luvulla entisöityyn puiseen saaristolaiskirkkoon ja sen vehreään ympäristöön.

Lisää Kaarinan ja muiden Varsinais-Suomen kuntien kulttuuriretkikohteita löydät uudelta kulttuuriretkisivustolta: www.kulttuuriretkelle.fi

Jaa