Linnanraunioiden musiikkipiknik tuo lauantaina neljä bändiä Kuusistoon

Julkaistu: 12.8.2021 | Päivitetty: 12.8.2021

Kuusiston linnanraunioilla on lauantaina 14.8. musiikkipiknik, jossa esiintyy neljä lähiseudun bändiä: 17.30 Mikael Amor & Kätyrit, 18.30 Tulikoira, 19.30 Tears Apart ja 20.30 Vihan muna. Musiikkipiknikille on vapaa pääsy ja tapahtuma järjestetään siten, että seurueiden välillä on mahdollista säilyttää turvavälit. Tapahtuma on osa Kaarinan kaupungin Linnanraunioiden kesäkeikat -sarjaa, johon ovat voineet hakea mukaan kaikki, joilla on jotakin esitettävää. Kesä-heinäkuussa keikoilla on kuultu muun muassa ambientia, saksofonistia ja lauluyhtyettä sekä nähty sirkusta ja tanssia.

Mikael Amor & Kätyrit on turkulaisyhtye, joka soittaa ”yksinkertaisesti ärsyttävän hyvää Suomi-poppia”. Yhtye polveutuu vuonna 2013 perustetusta iskelmäpoppoosta, joka kantoi nimeä Lemmen Kätyrit, ja kokoonpanolla on paljon esiintymiskokemusta pikku kuppiloista aina Ruisrockin lavalle.

Tulikoira on pari vuotta sitten perustettu yhtye, joka soittaa pohjoismaista kansamusiikkia. Tulikoiralla eli Liisa Gunneliuksella, Olavi Ermalalla ja Yrjänä Ermalalla on vuosikymmenten kokemus sooloesiintymisistä ja kansanmusiikin soittamisesta erilaisissa yhtyeissä.

Tears Apart on sielukkaan svengin omaava yhtye Suomen Turusta. Yhtye hakee vaikutteita ikonisilta esikuviltaan Bowiesta Houstoniin Nile Rodgersin hengessä ja yhdistelee vapaasti skandisoundeja rhythm’n’blues-poljentoon elektronisia vivahteita kaihtamatta. Tears Apart -esikoisalbumin (Ilmaa Music/Running Moose, 2014) julkaisun jälkeen yhtye on raivannut tietään musadiggareiden tietoisuuteen ja kurottanut siipiään jopa Atlantin yli. Uutta musiikkia yhtye on julkaissut keväästä 2020 lähtien.

Vihan Muna on yli 40-vuotias taidepunkyhtye. LP ilmestyi loppuvuodesta 2020, ja se keräsi kiitosta valtakunnan medioissa. Vihan Munalla – Pekka Eskelinen, rummut; Olli Kauniskangas, basso ja laulu; Harri-Tapio Siivonen, kitara – on takana satakunta keikkaa, ja yhtyeen jäsenillä muissa kokoonpanoissa useampi tuhat.

Jaa