Lue aikakauslehtiä verkossa - eMagz käytössäsi missä ja milloin vain!

Julkaistu: 15.2.2021 | Päivitetty: 19.2.2021

Nyt voit lukea kymmeniä kotimaisia aikakauslehtiä e-lehtipalvelu eMagzista myös kirjaston ulkopuolella. Voit avata lehden vaikka omalla kotisohvallasi!

Vaski-kirjastot ovat hankkineet etäkäytettävän e-lehtikokoelman asiakkaiden käyttöön. eMagz-palvelussa voi lukea kotimaisia aikakauslehtiä myös kirjaston ulkopuolella 15.2.2021 alkaen. Palveluun kirjautumiseen tarvitset vain kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun. Tunnusluku on nelinumeroinen luku, jonka saat mistä tahansa Vaski-kirjastosta. Ota mukaan kirjastokorttisi ja kuvallinen henkilöllisyystodistus. Tietoturvasyistä johtuen tunnuslukua ei voida antaa sähköpostitse tai puhelimitse. Samalla tunnusluvulla voit käyttää myös lainausautomaatteja ja asioida verkkokirjastossa.

eMagzista löytyy luettavaksi 33 erilaista aikakauslehteä, esimerkiksi Suomen Kuvalehti, Image, Me Naiset, Hymy ja Tekniikan Maailma. eMagz on aikaisemmin ollut monella Vaski-kirjastolla paikalliskäyttöisenä, jolloin sitä on voinut käyttää kirjastossa. Nyt helmikuussa kaikki Vaski-kirjastot siirtyvät etäkäyttöisyyteen, mutta osaan kirjastoista jää silti myös paikalliskäyttöisyys.

eMagz on helppokäyttöinen ja sen etäkäyttöisyyttä on toivottu paljon. Etenkin koronavuoden aikana asiakkailta on tullut paljon toivomuksia etäkäyttöisyydestä, kun kirjastoihin ei ole päässyt lukemaan lehtiä.

Tällä hetkellä sopimus etäkäyttöiseen eMagziin on vuodeksi. Syksyllä palvelun jatko arvioidaan uudestaan sen käytön perusteella.

Näin käytät eMagz-palvelua etänä

Löydät palvelun osoitteesta vaski.emagz.fi. eMagzin löydät myös Vaski-verkkokirjaston e-aineistoista. Hyvä selain palvelun käyttöön on Firefox tai Chrome.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Lehti avautuu luettavaksi kansikuvaa klikkaamalla. Palvelu ilmoittaa, mikäli lehden kaikki lukulisenssit ovat käytössä. Tällöin lehteä joutuu jonottamaan.

Lehtikokoelmaa voi selata sivulla alaspäin tai tietyn lehden voi valita luettavaksi yläreunan aakkosjärjestyksessä olevasta luettelosta. 

Palvelussa on erilaisia hakutoimintoja: etusivulta löytyy yleishaku lehdistä ja plus-merkin takana on laajempi haku. Lehdissä on vuoden arkisto.

Aikakatkaisu on 15 minuuttia viimeisimmästä sivukäännöstä, mutta kuitenkin maksimissaan kaksi tuntia. Palvelusta kirjaudutaan ulos oikeasta yläreunasta, painamalla ”Vaski-kirjastot (remote)”.

eMagz-palvelussa luettavissa olevat lehdet: 

Anna, Apu, Deko, Demi, Eeva, Elmo, ET-lehti, Glorian Ruoka & Viini, Hevosmaailma, Hymy, Hyvä Terveys, Image, Kamera-lehti, Kauneus &Terveys, Kissafani, Kodin Kuvalehti, Kotiliesi, Käsityö, Kotilääkäri, Koululainen, Maalla, Me Naiset, Meidän Perhe, Seura (sis. TV-Maailma), SPORT, Suomen Kuvalehti (sis. TV-Maailma), Suomen Luonto, Suuri Käsityölehti, Tekniikan Maailma, Tiede, Tuulilasi, Vene, Viherpiha, Voi hyvin.

Jaa