Muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reitteihin

Julkaistu: 4.9.2020 | Päivitetty: 22.8.2023
Rakennustyöt aiheuttavat muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reitteihin kehätien myötäisellä väylällä. Kiertoreitti otetaan käyttöön maanantaina 7.9.

Kiertoreitti on käytössä kevääseen 2021.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit kehätien varrella

Kehätien suuntaisesti kulkeva jalankulun ja pyöräilyn väylä on osin suljettu K-Citymarket Ravattulan ja Tähkäpääntien välisellä osuudella. Kiertoreitti kääntyy K-Citymarket Ravattulan varastorakennuksen takaa Littoistenjärventielle ja siitä edelleen Tähkäpääntielle.

Vaikka kiertotiet pidentävät matkaa, ovat uudet kiertotiet tällä hetkellä paras ja turvallisin reitti koululaisille sekä muille jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Niissä kohdissa, joissa jalankulun ja pyöräilyn väylä kulkee työmaan vieressä, on väylä erotettu työmaasta aidalla. 

Jalankulun ja pyöräilyn reitit valtatie 10 varrella

Valtatien 10 varrella jalankulun ja pyöräilyn pyöräilyn liikenne on siirretty kiertoreitille elokuussa. Järjestelyt ovat pääpiirteissään voimassa syksyyn 2021.

Turun suunnasta katsottuna liikenne on siirretty valtatien 10, eli Hämeentien myötäiseltä väylältä, kiertotielle Auranlaakson ABC:n kohdalla, josta se jatkuu Kaarinantien yli Keulakadulle ja siirtyy Ankkurikatua pitkin takaisin Hämeentien viereen. Kaarinantien ylityskohta varustetaan työnaikaisilla liikennevaloilla. Melatieltä tuleva jalankulun ja pyöräilyn alikulkukäytävä pysyy auki.

Lokakuun lopussa 2020 reittiin tulee linjauksen muutos Ankkurikadun kohdalle. Tästä muutoksesta tiedotetaan, kun reitin siirto on ajankohtaista.


Lisätietoja:
Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, juha.sillanpaa@vayla.fi

Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, ilkka.kaarakainen@kreate.fi


Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/turunkehatie

www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Kartta: Jalankulun ja pyöräilyn kiertotiet Turun kehätien sekä Kaarinantien ja Littoistenjärventien kohdalla.

Jaa