Nuorisotyö on tilojen luomista ja siltojen rakentamista

Julkaistu: 20.9.2023 | Päivitetty: 20.9.2023

Toimintaa tiloilla ja alueilla

Kaarinassa on viisi nuorisotilaa: Keskustan nuorisotila Ampperi, Kotimäen nuorisotila Littoisissa, Mopotalli Krossissa, Piispanlähteen nuorisotila ja Piikkiön nuorisotila KYlä. Nuorisotiloilla järjestetään toimintaa varhaisnuorille eli 3.-6. luokkalaisille sekä nuorille eli yläasteikäisistä täysi-ikäisille. Nuorisotilat on avoinna kolmena päivänä viikossa. 

Kuusistossa toimintaa varhaisnuorille ja nuorille järjestetään koulun tiloissa.

Nuorisotiloilla nuorten kokoontumiseen, toistensa tapaamiseen ja hengailuun suhtaudutaan myönteisesti. Aina ei tarvitse tehdä ja olla toiminnallinen.

Nuorisotilojen esittelyt ja aukioloajat löydät täältä


Etsivää ja erityistä nuorisotyötä

Etsivän nuorisotyön tehtävä on varmistaa, että jokainen nuori saa kasvamiseen, itsenäistymiseen ja osallisuuteen tarvitsemansa tuen. Kenenkään ei tarvitse kasvaa ja selviytyä yksin. Etsivässä nuorisotyössä kohdataan alle 29-vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat arjessaan tukea sekä näkymiä tulevaisuuteen. Kaarinassa on Kuskinkadulla etsivällä työllä oma toimitila Entti. 

Entin yläkerrassa työskentelevät erityisnuorisotyöntekijä ja uraohjaaja. Erityisnuorisotyöntekijä auttaa arjen asioiden hallinnassa ja uraohjaaja opiskelu- ja työnhaussa.

Nuorisotyö auttaa nuoria toteuttamaan unelmiaan yksin ja yhdessä.

Lue lisää nuorisopalveluiden tarjoamasta avusta, tuesta ja neuvonnasta

 

Loma-aikojen toiminta ja koulujen harrastuskerhot

Retkiä, leirejä ja erilaisia tapahtumia järjestetään erityisesti koulujen loma-aikoina. Kesällä liikkuva nuorisotila Nugipagu kurvaa ajopäivinään sinne minne nuoret sen kutsuvat. 

Syyslomaviikon toiminta

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Kaarinassa kerhoista tiedotetaan pääosin koulukohtaisesti. Koulujen lisäksi kerhoja järjestetään myös nuorisotiloilla, liikuntapaikoilla ja harrastusten järjestäjien omissa toimipisteissä sekä verkossa. Kerhot ovat osallistujille maksuttomia.

Harrastuskerhot Kaarinassa


Kunnallinen nuorisotyö Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomessa on 27 kuntaa. Yhdessä ne muodostavat maan kolmanneksi suurimman maakunnan. Nuorisotyötä tehdään jokaisessa Varsinais-Suomen kunnassa.

 

Jaa