Piispanpäivät 2021: nukketeatteria lapsille ja konsertti aikuisille

Julkaistu: 24.7.2021 | Päivitetty: 22.8.2023
Kaarinan kaupungin ja seurakunnan yhteinen Piispanpäivät-tapahtuma 31.7.-1.8. tuo nukketeatteria linnanraunioille ja musiikkia Kuusiston kirkolle.

Lauantaipäivä aloitetaan kulttuurikävelyllä linnanraunioilla klo 13. Kierros soveltuu koko perheelle. Nukketeatteri Taiga-Maton Äiti maata etsimässä -esitys nähdään linnanraunioilla klo 14 ja 16. Esitysten välissä lapset pääsevät leikkimään ja pelaamaan.

Sunnuntaina 1.8. Kuusiston kirkossa alkaa kansanlaulukirkko klo 12.30. Tätä ennen on vaellettu Lemun taistelun muistomerkiltä kirkolle. Piispanpäivien kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy! Linnanraunioiden kesäkioski on avoinna lauantaina klo 11–17 ja sunnuntaina klo 11-15.


La 31.7. klo 13 Kaarinan oppaiden rauniokierros lapsiperheille

La 31.7. klo 14 Äiti maata etsimässä -nukketeatteriesitys

La 31.7. klo 15 Leikki- ja pelituokio lapsille

La 31.7. klo 16 Äiti maata etsimässä -nukketeatteriesitys

La 31.7. klo 18 Stella aboensis Kuusiston kirkossa
 

Su 1.8. klo 8.30 Pieni pyhiinvaellus

Su 1.8. klo 12.30 Kansanlaulukirkko Kuusiston kirkossa

Sunnuntain ohjelman tarkemmat tiedot ja kuljetusaikataulut löydät seurakunnan sivuilta

 

Nukketeatteriesitys Äiti maa ja iltakonsertti

Taiga-Maton esityksen tarina on yhdistelmä siperialaisesta ja saamelaisesta kansansadusta. Äiti maa on kuullut, miten eräs oikein rikas henkilö on hyvin tyly ja itsekäs. Rikas ei muuta käytöstään, vaikka kuinka Äiti maa erilaisilla luonnonilmiöillä yrittää vaikuttaa häneen. Niinpä Äiti maa lähtee pois ja piiloutuu valkoiseen tunturiin. Eläimet ja ihmiset surevat, kun Äiti maa on lähtenyt heidän luotaan ja päättävät yhdessä lähteä etsimään häntä. Ihmiset lupaavat muuttua ja pyytävät Äiti maata palaamaan. Esityksessä on mukana elävää musisointia.

Piispanpäivien iltakonsertissa Kuusiston kirkossa Turun Vanha Musiikki ry:n vokaaliyhtye Stella aboensis esittelee kattauksen vokaalimusiikkia keski- ja renessanssiajan Turusta ja Euroopasta. Stella aboensis debytoi kesän 2020 virtuaalisilla Keskiaikaisilla markkinoilla ja on siitä asti toiminut yhdistyksen edustuskvartettina. Tässä konsertissa kuullaan mm. Piae Cantiones-hymnejä.

 

Jaa