Rakentajantien ja Piispanristintien alueen nopeusrajoituksiin muutoksia

Julkaistu: 18.5.2022 | Päivitetty: 22.8.2023
Kaupunki alentaa nopeusrajoituksia Sorron alueen pääkaduilla ja tonttikaduilla. Uusia nopeusrajoitusmerkkejä asennetaan maastoon viikolla 21.

Teknisen lautakunnan päätöksen mukaisesti uusi nopeusrajoitus tulee olemaan 40 km/h:

  • Rakentajantiellä välillä Piispanristintie - Uudenmaantie
  • Piispanristintiellä välillä Kurkelantie - Rakentajantie.

Uudet 30 km/h -nopeusrajoitukset tulevat voimaan Rakentajantiehen ja Piispanristintiehen liittyvillä sivukaduilla.

Alemmat ajonopeudet parantavat sekä autoilijoiden että kevyen liikenteen liikenneturvallisuutta ja lisäävät asuinalueilla myös viihtyisyyttä ja etenkin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuudentunnetta. Vastaavia nopeusrajoitusmuutoksia tullaan jatkossa toteuttamaan Kaarinassa muuallakin. Nopeusrajoitusten alentamiselle on myös Liikenneturvan suositus.

Muita liikennejärjestelyjä Sorron alueella

Rakentajantien ja Erotuomarinkadun liittymän kohdalla on liikuntapaikoille johtava vilkas suojatie, jonka turvallisuuden parantamiseksi Infrapalvelut suunnittelee toimenpiteitä. Autoilijoille tiedoksi, että kaupunki testaa siirrettävän hidastetöyssyn avulla mahdollisen pysyvän liikennehidasteen vaikutuksia kyseisen suojatien lähettyvillä kesäkuun alkupuolella.

Piispanristintielle Timpurinkadun liittymään rakennetaan kesän aikana uusi keskisaarekkeellinen suojatie liikenneturvallisuustoimenpiteenä. Myös Betonimiehenkadun liittymässä parannetaan liikennejärjestelyjä eli rakennetaan parempi kulkuyhteys suojatielle. Etenkin saarekkeiden rakentaminen aiheuttaa tilapäistä haittaa Piispanristintien liikenteelle ja tietyön kohdalla tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Jaa