Runo-Kaarina-kilpailun voittaja julkistetaan torstaina 19.11.

Julkaistu: 30.9.2020 | Päivitetty: 22.8.2023

Vuosittaisen, valtakunnallisen Runo-Kaarina-esikoisrunokokoelmakilpailun vuoden 2020 voittaja on valittu, ja hänen kokoelmateostaan toimitetaan parhaillaan. Teos ja voittaja julkistetaan torstaina 19.11. klo 14 Kaarina-talolla Kaarinan keskustassa sirkustaiteen ja muun juhlaohjelman säestyksellä. Kaupunki tiedottaa ohjelmasta tarkemmin lokakuun 2020 aikana.

Vuoden 2020 Runo-Kaarina-kilpailuun tuli 84 käsikirjoitusta ympäri Suomea. Esilukijat valitsivat laajasta tekstijoukosta Runo-Kaarina-raadin keskusteluun viisi kokoelmaa. "Taso oli tänäkin vuonna tosi kova ja tekstejä tuli poikkeusoloihin nähden kiitettävä määrä. Runous ei ole kuolemassa mihinkään", iloitsee kilpailuraadin puheenjohtaja Kari Levola.

Voittajaksi valitun kokoelman kirjoittaja osallistui Runo-Kaarina-kilpailuun nyt kolmatta kertaa. "Tämäkin tapaus osoittaa sen, että kilpailutekstejä kannattaa hioa ja kokoelmakäsikirjoitusta kehittää aina vaan eteenpäin", pohtii Runo-Kaarina-kilpailuraadin puheenjohtaja Kari Levola.

Vuoden 2021 Runo-Kaarina-kilpailu avataan Runo-Kaarina-festivaalilla helmikuussa. Kilpailu on avoin kaikille suomenkielisille runoille ja runojen aihe on vapaa. Runo-Kaarina-kilpailun sääntöihin ja käytäntöihin voi tutustua tarkemmin Runo-Kaarinan nettisivuilla osoitteessa www.runokaarina.fi.

Runo-Kaarina on vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille. Kaarinan kaupunki julkaisee kustannuksellaan kilpailun voittaneen runoteoksen. Tekijänoikeuspalkkio maksetaan koko painoksesta heti normaalin myyntihinnan mukaan. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 ja Runo-Kaarina on vakiinnuttanut asemansa yhtenä merkittävänä runokilpailuna maassamme. Kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio.

Jaa