Topinojalle avataan Ohituskaista uudelleenkäyttöön

Julkaistu: 22.5.2023 | Päivitetty: 23.5.2023

Asukkaat voivat 5.6.2023 alkaen tuoda Topinojalle lajitteluasemavierailunsa yhteydessä myös käyttökelpoista tavaraa. Ohituskaista uudelleenkäyttöön –hankkeen tavoitteena on tavaroiden uudelleenkäytön kehittäminen Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) alueella.

Ohituskaista uudelleenkäyttöön -hankkeessa pilotoidaan uudelleenkäytettävien tavaroiden ja materiaalien vastaanottoa jätehuollon palvelujen yhteydessä. Uusi vastaanotto helpottaa asukkaiden asiointia, kun sekä uudelleenkäyttöön kelpaavat tavarat että lajitteluasemalle kierrätykseen ja energiaksi toimitettavat jätteet voi pakata yhteen kuormaan ja viedä kerralla kaiken samaan osoitteeseen. 

Pisteellä otetaan vastaan uudelleenkäyttöön kelpaavaa tavaraa, joka on ehjää ja hyvin puhdistettua. Turun Ekotorin työntekijät arvioivat, soveltuuko tavara käyttöön vielä sellaisenaan. Vastaanotetut tavarat ohjataan myytäväksi Turun Ekotorille.

Topinojalle avautuvan Ohituskaista uudelleenkäyttöön -vastaanottopisteen tunnistaa oranssista kontista. Vastaanotto on avoinna 5.6.2023 alkaen maanantaista perjantaihin kello 13–18 sekä kesä- heinä- ja elokuun viimeisinä arkilauantaina kello 11–16. Voit tarkistaa Turun Ekotorin verkkosivuilta, millaista tavaraa vastaanottopisteellä voidaan ottaa vastaan.

Jaa