Vanhemmuuden viikon verkkoluennot

Julkaistu: 19.4.2023 | Päivitetty: 19.4.2023

Turun seutukunnan nuorisotoimet järjestävät perinteisen Vanhemmuuden viikkon 24.–30.4.2023. 

Kaikille avoimet verkkoluennot alkavat kello 18 ja ne striimataan Liedon kunnan YouTube-kanavalta. Yleisöllä on mahdollisuus esittää puhujille kysymyksiä. Tallenteet ovat nähtävillä kaksi viikkoa.  

Maanantaina 24.4. aiheena on Onnellinen vanhemmuus – Vanhempien voimavarojen teemailta, josta puhuu ja käytännön oppeja jakaa TM Tiia Trogen. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta eri-ikäisten lasten parissa ja kehittänyt on kehittänyt mm. Ilo olla yhdessä – positiivisen kasvatuksen menetelmän.

Maanantain verkkoluennolle pääset tästä

Tiistaina 25.4. Lukion opinto-ohjaaja ja tietokirjailija Liisa Huhta luennoi aiheesta Miten tukea nuorten jaksamista ja hyvinvointia? Häneltä on 2022 julkaistu lukiolaisista kertova tietokirja Uupuneet nuoret pärjääjät. Luennolla hän kertoo nuorten oireiluista, avaa syitä kuormittuneisuuden taustalla sekä pohtii, millaisin keinoin vanhemmat voisivat tukea nuoriaan. Pääkohderyhmänä luennolla ovat toisen asteen opiskelijat ja heidän vanhempansa.   

Tiistain verkkoluennolle pääset tästä

Keskiviikon 26.4. luennon aiheena on Päihteet ja nuoret -ajankohtaista tietoa sekä tukea päihteistä keskusteluun ja sen pitää ehkäisevän päihdetyön asiantuntija Anu Rautama EHYT ry:stä. Tilaisuus on suunnattu 13–18-vuotiaiden nuorten vanhemmille ja se tarjoaa ajankohtaista tietoa nuorten päihteidenkäytöstä sekä käytännönläheisiä keinoja siihen, miten nuoren kanssa voi keskustella päihteistä.   

Keskiviikon verkkoluennolle pääset tästä

Vanhemmuuden viikkoa toteuttavat yhteistyössä Turun seutukunnan nuorisopalvelut. Mukana ovat Paimio, Kaarina, Rusko, Raisio, Nousiainen, Lieto, Masku, Mynämäki ja Naantali. 

 

Jaa