Vierailukeskus Hehkun ja Lounavoiman ekovoimalaitoksen yleiskierroksille pääsee taas torstaina 21.3.2024

Julkaistu: 5.3.2024 | Päivitetty: 5.3.2024

Salon Korvenmäessä sijaitsevassa Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) vierailukeskus Hehkussa ja Lounavoiman ekovoimalaitoksessa järjestetään jälleen opastettuja yleiskierroksia torstaina 21.3.2024. Kierroksen aikana asukkaat oppivat kestävistä kulutustottumuksista, kierrätyksestä ja jätteiden hyödyntämisestä. Samalla tutustutaan Lounavoiman ekovoimalaitokseen ja energiantuotantoon.  

– Yleiskierrokselle osallistuminen on hyvä ja helppo tapa tutustua siihen, miten jätteitä kierrätetään ja hyödynnetään Lounais-Suomen alueella, kertoo Lounais-Suomen Jätehuollon ympäristöneuvoja Solja Nurmi

Vierailukeskus Hehku ja Korvenmäen ekovoimalaitos avartavat asukkaiden näkemyksiä kiertotaloudesta 

Syksyllä 2021 avattu LSJH:n vierailukeskus Hehku tarjoaa kävijöilleen näkemyksiä kiertotalouteen erilaisten teosten kautta ja opastaa siihen, miten LSJH, Lounavoima ja Salon kaukolämpö kytkeytyvät toisiinsa. Näiden lisäksi Hehkussa järjestetään jätehuoltoaiheista koulutusta ja ympäristöneuvontaa erilaisille ryhmille.  

Keväällä 2021 toimintansa aloittanut Korvenmäen ekovoimalaitos muuntaa kierrätyskelvottomat yhdyskuntajätteet (sekajätteet) kaukolämmöksi ja sähköksi. Laitos tuottaa noin 90 prosenttia Salossa jaettavasta kaukolämmöstä sekä sähköä valtakunnanverkkoon. Yleiskierroksen aikana osallistujat pääsevät muun muassa näkemään jätekahmarin työssään laitoksen jätebunkkerissa. 

Yleiskierrokselle ovat tervetulleita aivan kaikki LSJH:n alueen asukkaat, yksin tai yhdessä. 

– Toivotamme tervetulleiksi kaikki kiertotaloudesta kiinnostuneet alueemme asukkaat, toteaa Nurmi. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 19.3. 

Yleiskierroksia on tänä vuonna kaksi, maaliskuussa ja lokakuussa. Nyt voi ilmoittautua maaliskuun kierrokselle. Paikkoja kaikille yleiskierroksille on rajoitetusti ja osallistuminen vaatii aina ennakkoilmoittautumisen. Tämän vuoden ensimmäiselle yleiskierrokselle tulee ilmoittautua tiistaihin 19.3. mennessä, sen voi tehdä täällä: www.lyyti.in/yleiskierros_maaliskuu2024. Peruutathan ilmoittautumisesi esteen sattuessa. Saavu paikalle max. 15 min ennen tilaisuuden alkua. 

Huom! Laitoskierros ei sovellu liikuntarajoitteisille. Kierroksella on runsaasti portaita ja osa portaista on ritiläaskelmia. Yleiskierrokset ovat vain aikuisille (ikäraja 18 vuotta).   

Kierrokset pidetään suomeksi ja yksi kierros kestää noin 2 tuntia. 

Yleiskierrosten kellonajat: klo 15, 17 ja 18.  

Vaihtoehtoisesti voit myös ilmoittautua kierrokselle LSJH:n asiakaspalvelussa: sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@lsjh.fi, puhelimitse soittamalla numeroon 0200 47470 tai lsjh.fi-sivustoltamme löytyvän chatin kautta. 

Lounais-Suomen Jätehuollon tiedote 5.3.2024

 

Lisätiedot

Solja Nurmi, LSJH 
ympäristöneuvoja 
puh. 040 637 1478 
solja.nurmi@lsjh.fi  

Jaa