Voivalantielle korotettu liittymä ja 40-nopeusrajoitus

Julkaistu: 19.10.2021 | Päivitetty: 22.8.2023
Voivalantiellä saa jatkossa ajaa vain 40 km/h. Voivalantien ja Valvattitien liittymään tehdään hidastetöyssy. Muutokset tehdään viikon 42 ja 43 aikana.

Sekä asukkaat että kaupunki ovat huolissaan Voivalantien liikenneturvallisuudesta. Voivalantiellä autoilijoiden nopeudet ovat asukaspalautteiden ja mittausten mukaan liian kovia ja Voivalantietä käytetään aivan turhaan oikoreittinä Uudenmaantien ja Saaristotien välillä.

Asutuksen ja teollisuuden määrä aivan Voivalantien varressa on lisääntynyt ja tulee lisääntymään myös tulevaisuudessa. Alueen liikenneturvallisuus ja liikenneympäristö vaatii maltillisempia ajonopeuksia. Voivalantien nopeusrajoitus muutetaan nykyisestä 50 km/h katukohtaisesta nopeusrajoituksesta 40-aluenopeusrajoitukseksi. Uudet merkit asennetaan katujen varsille jo tällä viikolla.

40-nopeusrajoitusalue alkaa jatkossa heti Voivalantien ja Saaristotien liittymästä sekä Uudenmaantieltä tullessa Vihvilätien ja Valvattitien päästä. Tämän jälkeen koko Voivalantien eteläpuoleinen alue on saman nopeusrajoituksen sisällä. Nykyisiä 40-nopeusrajoitusmerkkejä poistetaan Voivalantien sivukatujen liittymistä, koska uudet merkit koskevat jatkossa koko aluetta.

Ajonopeuksien hillitsemiseksi tehdään rakenteellisena toimenpiteenä Voivalantien ja Valvattitien liittymään korotettu liittymä. Korotus tehdään asfaltista ja viisteisiin tehdään huomioruudut tiemerkintänä mahdollisimman pian asfaltoinnin jälkeen. Työn aikana liikenne ohjataan yhtä kaistaa pitkin työmaan ohi. Työstä aiheutuu haittaa liikenteelle.

Vuonna 2022 parannetaan Voivalantien ylittävien suojateiden turvallisuutta ja havaittavuutta rakentamalla niiden kohdalle keskisaarekkeet. Kaavoituksen edetessä ja uusien katuliittymien suunnittelun yhteydessä pohditaan myös muiden liikennettä rauhoittavien toimenpiteiden tarvetta.

Liikenneturvallisuuteen vaikuttaa myös autoilijoiden asenteet ja käytös. Joten kevennetäänhän kaasujalkaa Voivalantiellä jatkossa ja turvataan myös muiden liikkujien kulkeminen.

Jaa