Kaarinan kaupunginarkisto

Kaarinan kaupunginarkisto huolehtii pitkään ja pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista ja vastaa säilyttämiensä asiakirjojen tietopalvelusta. Arkisto muodostuu kaupungin tehtävien johdosta saapuneista ja toiminnan tuloksena syntyneistä asiakirjoista.

Kaupunginarkistossa on noin yhden hyllykilometrin verran asiakirjoja. Vanhimmat asiakirjat ovat 1860-luvulta. Arkistossamme säilytettävät asiakirjat ovat ainutkertaista, kaupunkimme historiasta kertovaa aineistoa.

Osa arkistomateriaalista on myös palvelujen omissa arkistoissa. Terveyspalveluilla on oma päätearkisto, joka toimii pysyvästi ja pitkään säilytettävien potilasasiakirjojen päätearkistona.

Kaupunginarkistossa säilytetään Kaarinan kaupungin ja kunnan asiakirjojen lisäksi myös entisten Kuusiston ja Piikkiön kuntien asiakirjoja.

Kuusiston kunnan aineistoluettelo
Liitetty Kaarinaan 1.1.1946 alkaen

Piikkiön kunnan aineistoluettelo
Liitetty Kaarinaan 1.1.2009 alkaen

Kaarinan kaupungin aineistoluettelo 1.1.2009 alkaen

Kaarinan kaupungin aineistoluettelo 31.12.2008 asti

Yksityisten ja yhdistysten aineistoluettelo

Kaupunginarkistoon osoitettavat asiakirja- ja tietopyynnöt

Kaupunginarkisto palvelee tekemällä asiakirja- ja tietohakuja ja antamalla kaupunginarkiston asiakirjoista kopioita. Tietohausta ja mahdollisista asiakirjakopioista peritään kaupunginhallituksen päättämä maksu.

Osa aineistopyynnöistä tehdään suoraan palvelusta vastaavalle, kuten esimerkiksi rakennusvalvonnan asiakirja- ja tietopyynnöt.

Asiakirjoja voi tilata myös nähtäväksi. Tilattuihin asiakirjoihin voi tutustua kaupungin virastotalossa sovittuna ajankohtana. Yksityiskäyttöön asiakirjoja ei lainata.

Käyttörajoitettujen asiakirjojen kuten salassa pidettävien asiakirjojen ja henkilötietoja sisältävien rekisterien käyttöä tai tutkimusta varten voidaan myöntää lupa tieteellistä tutkimusta tai vastaavaa hyväksyttävää tarkoitusta varten. Arkiston valokuvien julkaiseminen edellyttää julkaisulupaa. Lisätietoja antaa kaupunginarkiston henkilökunta.

Voit ottaa yhteyttä kaupunginarkistoon puhelimitse, sähköpostin kautta tai toimittamalla oheisen tietopyyntölomakkeen täytettynä.

Aukioloajat
ma - pe 9 -15
Postiosoite

PL 12, Oskarinkatu 4
4. krs
20781 Kaarina

Puhelin
Arkistosihteeri 040 573 2836
Tiedonhallinta-asiantuntija 040 526 9672
Sähköposti
kaupunginarkisto@kaarina.fi

Jaa