Näyttelyt 2023: marraskuu

Päivämäärä
  • 2.11.2023 klo 09.00 - 29.11.2023 klo 19.00
Tapahtumapaikan nimi
Kaarina-talo ja Piikkiön kirjasto

Lisätietoja

 

Kaarina-talo
Lautakunnankatu 1, Kaarina
Kaarina-talon aukioloajat 

Piikkiön kirjasto
Hadvalantie 9, Piikkiö
Piikkiön kirjaston aukioloajat

Anri Veston, kulttuurikoordinaattori-graafikko
Kaarinan kulttuuri ja kirjastopalvelut
anri.veston@kaarina.fi, 050 353 0946

Hinta
Tapahtuma on maksuton.

Säde Nummisen näyttely Ennen kuin kadotaan, täyttää Kaarina-talon ensimmäisen kerroksen värikkäillä abstrakteilla maalauksilla, joiden keskiössä on tunteiden ilmaisu. Kaarina-talon toisessa kerroksessa voit tutustua Runo-Kaarina-kirjoihin ja erityisesti niiden kansikuviin, joissa esiintyvät ovat teokset Kaarinan kaupungin taidekokoelmasta. Piikkiön kirjastossa voit ihmetellä Kaarina Kuvaajien makrokuvia.


Säde Numminen: Ennen kuin kadotaan
2.–29.11.2023 | Kaarina-talo 1. krs

Taidemaalari Säde Nummisen koloristinen näyttely “Ennen kuin kadotaan” kertoo asioista, jotka saavat ihmisen onnelliseksi. Värit ovat Nummisen intohimo ja hänen akryylimaalaustensa keskiössä on tunteiden ilmaisu abstraktin kuvataiteen keinoin.   

Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 1.11. klo 17.30. Lämpimästi tervetuloa!

Näyttelyn teokset kietovat katsojan kaihoavan kauneuden syliinsä ja samalla henkivät puutarhan romantiikkaa. Ne kutsuvat katsojaa tutkimaan niiden piilossa olevia merkityksiä ilman, että ne ovat itsestään selviä. Teosten abstraktit muodot ja värivalinnat tuovat mieleen unenomaisen puutarhan maiseman, joka on täynnä salaperäisyyttä ja kauneutta. Ne välittävät tunteen kaipuusta ja ihanuudesta, mutta eivät tarjoa suoraa vastausta. Näyttelyn teoksissa on vahvaa kerroksellisuutta, mikä antaa niille syvyyttä ja monitulkintaisuutta. Ne avautuvat katsojalle eri tavoilla jokaisella tarkastelukerralla, tarjoten aina uudenlaisia näkökulmia ja merkityksiä.

Säde Numminen

Säde Numminen tunnetaan erityisesti värien mestarina. Nummisen maalaukset ovat täynnä energiaa ja dynamiikkaa. Hän käyttää runsaita ja rohkeita värejä, jotka herättävät voimakkaita tunteita ja luovat syvyyttä teoksiin. Värien käyttö on Nummiselle keskeistä, ja hän tavoittelee niiden vuorovaikutusta ja harmoniaa maalauksissaan. Hänen taidokas värivalikoimansa luo teoksiin intensiivisen visuaalisen vaikutelman. 

Numminen on omaksunut abstraktin ekspressionismin perinteen ja kehittänyt sitä omalla persoonallisella tavallaan. Hänen teoksissaan värien ja muotojen kautta välittyy voimakas tunne, joka herättää katsojan omat tunteet ja pohdinnat. Hänen maalauksissaan värit harmonisoituvat ja vuorovaikuttavat toistensa kanssa, muodostaen teoksia, jotka ovat täynnä kerroksellisuutta, ilmaa ja toivoa. Vaikka hänellä ei ole taidealan koulutusta, hänen vuosien kokemuksensa ja opintonsa kuvataiteilijoiden ohjauksessa ovat auttaneet häntä kehittämään uniikin taiteellisen tyylinsä.

Säde Numminen on saavuttanut menestystä niin yksityis- kuin yhteisnäyttelyissä, keräten kiitosta taiteen ystäviltä ja kriitikoilta. Nettisivuilla www.sadenumminen.com voit tutustua tarkemmin hänen taiteeseensa ja aiempiin näyttelyihinsä.
 

Runo-Kaarina -kirjankansinäyttely
2.–29.11.2023 | Kaarina-talo 2. krs

Runo-Kaarina on Kaarinan kaupungin toteuttama vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille.

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 ja Runo-Kaarina on vakiinnuttanut asemansa yhtenä merkittävänä runokilpailuna maassamme. Kilpailun tavoitteena on uusien runojen ja runoilijoiden esille tuominen. Kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio, joka voitti kilpailun vuonna 1999. 

Kunkin vuoden voittaja valitsee teoksen kansikuvan Kaarinan kaupungin taidekokoelmasta. Näyttelyssä on esillä voittajakirjoja vuosien varrelta. 

Marraskuun 25. päivä vietetään Kaarina-päivää, jolloin avataan vuoden 2024 Runo-Kaarina-kilpailu. 

Näyttelyn järjestää Kaarinan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut. Lue lisää Runo-Kaarinasta sivulla www.kaarina.fi/runo-kaarina
 

Kaarinan Kuvaajat: Makrokuvia
2.–29.11.2023 | Piikkiön kirjasto

Piikkiön kirjaston näyttelyssä voit ihmetellä Kaarina Kuvaajien leikkimielisen Salakampa-kuukausikilpailun makro- ja lähikuvia.

Makrokuvauksessa tavoitteena on kuvata kohde niin, että kohteen ja kameran kennon suhde on vähintään 1:1. Näin siis kuvattavat kohteet ovat lähtökohtaisesti hyvin pieniä. Salakampakilpailuumme voi kuitenkin osallistua myös väljemmin kriteerein määritellyillä lähikuvilla.

Kun tavoitteena on kuvata läheltä, nousivat kuvatuimmiksi kohteiksi elinympäristömme kukat, kukkien yksityiskohdat ja hyönteiset. Hyönteismaailmasta löytyi perhosia, korentoja, mehiläisiä, muurahaisia, sirkkoja. Hyönteinen ja kukka yhdistelmänä oli todella toimiva ja suosittu. Mutta toki paljon muitakin yksityiskohta luonnosta löytyi kameran linssiin kuten marjoja ja jäätaidetta. Myös luonnon ulkopuolelta löytyi mielenkiintoista kuvattavaa - vaikkapa taskunauris, kellon koneisto lähikuvassa.

Salakampakisaan tuli yhteensä 38 kuvaa. Näyttelyssä on esillä varsin monipuolinen taidokkaiden kuvien valikoima. Mukana näyttelyssä on runsaat kymmenen kuvaajaa.

Kuva: Jukka Ikäheimo | Helikopteri

Salakampa on Kaarinan Kuvaajien leikkimielinen valokuvauskilpailu, johon jokainen yhdistyksen jäsen voi osallistua. Kilpailun aiheet määrätään ennakkoon kerran vuodessa ja kilpailu käydään jokaisessa jäsenillassa. Ennen iltaa kilpailuun osallistuvien kuvat kootaan yhteen ja ne esitetään nimettöminä läsnäolijoille. Tuomariksi valitaan läsnäolijoiden joukosta jäsen tai vierailija. Salakampa-kilpailussa voittaja valikoituu pisteytyksen kautta.
 

 

Lisätiedot:
Anri Veston, kulttuurikoordinaattori-graafikko
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946 / anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Kaarina-talon ajankohtaiset aukioloajat

Piikkiön kirjaston ajankohtaiset aukioloajat

Jaa