Ilmainen Kulttuuribussi kulkee jälleen!

Julkaistu: 24.6.2024 | Päivitetty: 17.7.2024

Hyppää ilmaisen Kulttuuribussin kyytiin keskiviikkoisin ja sunnuntaisin aikavälillä 30.6.-4.8.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa kulkenut Kulttuuribussi kuljettaa jälleen tänä kesänä ihmisiä ilmaiseksi Kaarinan keskustasta Kuusiston Piispanlinnan raunioille. Kulttuuribussi kulkee ajalla 30.6.-4.8.2024 ja ajopäivät ovat keskiviikko ja sunnuntai.  

Kaarinan keskustassa kulttuuribussi lähtee Paraistentien pysäkiltä, Hotelli Kivitaskun kohdalta. Matkan varrella Kulttuuribussi pysähtyy mm. Kuusiston K-marketilla sekä Kuusiston Taidekartanolla.  Kyytiin mahtuu kerralla noin 20 henkilöä ja bussi on matalalattiainen, joten mukaan voi tulla myös esimerkiksi rollaattorilla tai lastenvaunuilla. Kulttuuribussin ajopäivinä on mahdollista osallistua Kaarinan oppaiden toteuttamille opastetuille kierroksille linnanraunioilla. Kierrokset alkavat klo 13.

Opastetun kierroksen reitti ei ole kokonaan esteetön. Kuusiston linnanraunioilla on kaksi tasaista ja helppokulkuista 500 metrin pituista polkua. Toinen polku kiertää linnanraunioiden ympäri ja toinen vie raunioilta Linnanrauniontielle. Polut sopivat lastenvaunuille ja liikuntarajoitteiset voivat kulkea ne avustajan kanssa. Opastettu kierros seuraa raunioalueen polkuja vain osittain. Linnanraunioiden sisälle ei ole esteetöntä kulkua. Opastettu kierros ei sovellu liikuntarajoitteisille, jotka kulkevat esim. rollaattorilla tai pyörätuolilla.

Kuusistossa monenlaista tekemistä kesällä 

Linnanraunioiden naapurissa on Kuusiston Taidekartano, jossa aikalaistaide, arvokas kartano ja kulttuurimaisema kohtaavat tasavertaisina ja toisiaan vahvistavina. Taidekartanon erikoisuus on alati kasvava puuveistopuutarha, joka levittäytyy kartanon ympäristöön. Veistoksia veistetään paikallisista lahopuista, ja ne jäävät elämään ja kehittymään luonnon syleilyssä. Taidekartanolla on kesän ajan esillä erilaisia näyttelyitä ja 29.7.-7.8. välisenä aikana on mahdollista päästä seuraamaan uusien puuveistosten tekemistä. Kartanon yhteydessä toimii myös paikallisia herkkuja tarjoava Villikahvila. 

Kuusiston Piispanlinnan vierailukeskus sijaitsee piispanlinnan raunioiden juurella. Keskuksessa pääset tutustumaan linnan historiaan muun muassa keskiaikanäyttelyn avulla. Näyttelyssä on neljä huonetta täynnä tietoa keskiajasta ja sen ajan uskomuksista. Piispanlinnaan perehdytään esityksellä "Kuusiston piispanlinna, linnasta raunioiksi", jossa kerrotaan koko linnan tarina. Visuaaliset efektit perustuvat linnasta tehtyyn virtuaalimalliin. Vierailukeskus toimii entisessä vartijantuvan rakennuksessa, jossa sijaitsee myös kahvila.  

Heinäkuussa linnanraunioilla koko perheen esitys Pyhän Päärynän Legenda

Keskiviikkona 10.7. linnanraunioilla esiintyy Säilättäret -yhtye. Pyhän Päärynän Legenda on koko perheen sirkusta ja musiikkiteatteria yhdistävä teos, joka pitää sisällään vinksahtaneita visuaalisia elementtejä ja absurdeja tapahtumia neljän naisen juhlapidoista Pyhän Päärynän juhlan päivänä. Teoksessa nähdään muun muassa nuorallatanssia, veitsenheittoa ja pullojen päällä tasapainoilua sekä tietenkin laulua, tanssia ja huumoria. Esityksessä kuultava musiikki on Härkätien Leikareiden käsialaa. Esityksessä kuullaan sekä suomea että ruotsia ja se on maksuton.

Linnanraunioiden ympäristön “kesätyöntekijöinä” voi tänä kesänä bongata myös lampaita. Lampaiden laidunnus lisää niittykasvien lajirikkautta. Lampaille ei saa tarjota ylimääräistä ruokaa, mutta silittäminen on sallittua.  

Kulttuuribussin aikataulun löydät täältä

Kuusiston Taidekartanon kotisivut 

Kuusiston Piispanlinnan vierailukeskuksen kotisivut 

 

Kulttuuribussin tarjoaa Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut yhteistyössä Kuusiston Piispanlinnan Vierailukeskuksen, Taidekartanon ja Metsähallituksen kanssa.

Jaa