Kaarina varautuu sähkökatkoihin

Julkaistu: 30.11.2022 | Päivitetty: 22.8.2023

Suomessa voi tulla talven kireiden pakkasjaksojen aikana pulaa sähköstä. Kulutusta voidaan joutua rajoittamaan paikallisesti, jotta koko maan voimajärjestelmän luotettava toiminta varmistetaan. Kaarinan kaupungin johtoryhmä on valmistellut sähkökatkoihin varautumista ja niihin liittyvää viestintää. Tutustu sähkönsäästövinkkeihin, varautumisohjeisiin ja kaupungin viestintään poikkeustilanteissa osoitteessa kaarina.fi/varaudu. 

Kuntien tulee varmistaa tehtäviensä mahdollisimman hyvä hoitaminen myös erilaisissa häiriötilanteissa, kuten sähkökatkojen aikana. Jos sähkökatko tulee, palveluja ja toimintaa pyritään jatkamaan tilanteeseen nähden normaalisti. Meistä jokainen voi varautua sähkökatkoihin ja suunnitella jo etukäteen, miten sähkönkulutusta voisi vähentää etenkin kulutuksen ruuhka-aikoina aamuisin ja alkuillasta.

Siltä varalta, että Varsinais-Suomessa ja myös Kaarinassa jouduttaisiin rajoittamaan sähkön kulutusta katkaisemalla sähköt aika ajoin joksikin aikaa, on tehty tarkat selvitykset ja suunnitelmat. Kaupungin toimipisteisiin tullaan jakamaan tulostettavat ohjeet sähkökatkojen varalta. Asiakkaiden näkyville tulee omat ohjeensa ja henkilökunta saa tarkemmat ohjeet esimerkiksi siitä, mitkä ohjelmat ja palvelut ovat käytössä, jos sähkökatko tulee.

Keräämme osoitteeseen kaarina.fi/varaudu sähkökatkoihin, varautumiseen ja viestintään liittyvää materiaalia

Ota tärkeät numerot ja osoitteet talteen!

Kysymme myös sinulta, miten sähkönkulutusta voitaisiin tasata kulutuksen ruuhka-aikoina ja kerromme, miten Kaarinan kaupunki vähentää kulutustaan. Seuraa tiedotusta kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Jaa