Näyttelyt 2024: helmikuu

Julkaistu: 15.12.2023 | Päivitetty: 1.2.2024

Linda Mattssonin näyttely Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa tuo katsojalle väriä, hyvää energiaa ja valoa vuoden pimeimpään aikaan. Toisessa kerroksessa Kristina Isakssonin näyttelyssä kiehtoo luonnon suuret elementit; vesi, maa, taivas ja niiden yhtymiskohdat. Piikkiön kirjastossa Kaarinan Kuvaajien valokuvanäyttelyn teemana on punainen väri.
 

Linda Mattsson: Kohti värejä ja valoa
2.–28.2.2024 | Kaarina-talo 1. krs

Linda Mattsson haluaa taiteen ja tämän näyttelyn kautta tuoda katsojalle väriä, hyvää energiaa ja valoa vuoden pimeimpään aikaan. Mukana on ollut myös positiivinen ajatus siitä, että vaikeampien aikojen jälkeen mennään aina kohti valoa ja parempaa. 

Teokset ovat toimineet hetkellisenä pakomatkana ja Mattsson haluaa visualisoida niillä kaikkia tunnetiloja. ”Maalatessa aika katoaa ympäriltä ja sitä saa uppoutua täysin intuitiiviseen luomisprosessiin ja värien maailmaan. Niin on myös käynyt työstäessäni näyttelyn teoksia, jotka koostuvat vuosilta 2022-2024. Olen jakanut näyttelyn vaaleaan ja värikkääseen värimaailmaan sekä enemmän tummanpuhuvaan maailmaan. Käytän teoksissani pääasiassa murrettuja värejä ja sekoitan suurimman osan niistä itse. Kaikki näyttelyn teokset ovat isohkoja akryylimaalauksia kankaalle” kertoo Mattsson.
 
Linda Mattsson on 39-vuotias taiteilija Turusta. Taide on ollut mukana hänen elämässään pienestä pitäen, mutta hän on uppoutunut siihen voimakkaammin viimeisimpien vuosien aikana. Mattsson maalaa abstraktia taidetta kankaalle käyttäen akryylivärejä ja sekatekniikkaa. Teokset eivät rajoitu tiettyyn värimaailmaan, vaan hän käyttää teoksissa monipuolisesti värejä ja eri tekstuureja. Abstraktin taiteen monimuotoisuus kiehtoo Mattssonia, sillä abstraktin taiteen ei tarvitse, eikä välttämättä kuulukaan, esittää mitään. Katselija saa aina itse tulkita, kokea ja nähdä teokset omalla tavallaan. Teoksillaan Mattsson haluaa luoda jotain kaunista ja harmonista, joka kuvastaa sen hetken ajatuksia ja tunteita. Teoksissa näkyy aina tietty herkkyys, kerroksellisuus ja epäsymmetrisyys. Mattsson käyttää taiteessaan paljon pehmeitä liikkeitä ja häntä puhuttelee se, että teoksen värit ja eri elementit sulautuvat kauniisti yhteen.

Näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 2.2. klo 19. Lämpimästi tervetuloa! 

Kristina Isaksson: Veteen ei voi kirjoittaa
2.–28.2.2024 | Kaarina-talo 2. krs

Kristina Isakssonia kiehtoo luonnon suuret elementit; vesi, maa, taivas ja niiden yhtymiskohdat. Nämä ovat väljästi myös tämän näyttelyn teemana. ”Saan usein kysymyksen mitä paikkaa tämä maalaus esittää, ja siihen vastaan aina, että, ei varsinaisesti mitään”, kertoo Isaksson.

Isaksson pyrkii siihen, että maalaus on kerroksellinen, omiin muistikuviini perustuva, useita eri paikkoja ja aikoja yhdistävä kokonaisuus, joka liikkuu esittävän ja abstraktin taiteen välimaastossa. Hän toivoo, että lopputulos on luonnosmaisen avoin ja monitulkinnallinen. Taiteilijana Isaksson kokee olevansa visualisti ja tunnemaalari,  joka inspiroituu luonnosta.
 
Kristina Isaksson on taidemaalari ja valmistunut Turun Piirustuskoulusta 1987. Isaksson on suorittanut AMK kuvataiteilijan tutkinnon vuonna 2002. Hän asuu Kaarinassa mutta ateljee on Turun Taiteen talossa. Taiteilijan teoksia on mm. Valtion kokoelmissa, Turun taidemuseossa, Salon taidemuseossa, Turun kaupungin kokoelmissa sekä lukuisissa yksityiskokoelmissa.

Kaarinan Kuvaajat: Punainen
7.–28.2.2024 | Piikkiön kirjasto

Kaarinan Kuvaajilla on aiemmin ollut Salakampa-kuukausikilpailun aiheena valkoinen, keltainen ja sininen. Tällä kertaa oli punaisen värin vuoro.

Punainen teema oli joulukuussa, mutta jouluaiheiset kuvat oli rajattu pois, ja silti kuvattavaa riitti.  Suosittuja aiheita olivat mm. linnut, kukat, hedelmät ja vaatteet. Salakampaan osallistui 39 kuvaa. Piikkiön kirjastossa näyttelykuvia on 20, muodostaen värikkään ja monipuolisen kokonaisuuden.

Kuva: Hanna Voutilainen | Palokärjet

Salakampa on Kaarinan Kuvaajien leikkimielinen valokuvauskilpailu, johon jokainen yhdistyksen jäsen voi osallistua. Kilpailun aiheet määrätään ennakkoon kerran vuodessa ja kilpailu käydään jokaisessa jäsenillassa. Ennen iltaa kilpailuun osallistuvien kuvat kootaan yhteen ja ne esitetään nimettöminä läsnäolijoille. Tuomariksi valitaan läsnäolijoiden joukosta jäsen tai vierailija. Salakampa-kilpailussa voittaja valikoituu pisteytyksen kautta.
 

Lisätiedot:
Anri Veston
Kulttuurikoordinaattori-graafikko
Kaarinan kulttuuri ja kirjastot
050 353 0946
anri.veston@kaarina.fi

Katso kaikki näyttelyt: kaarina.fi/nayttelyt

Näyttelyt ovat avoinna Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston aukioloaikoina:

Aukioloajat
Poikkeavat aukiolot:

Vappu
ti 30.4. avoinna klo 9-16
ke 1.5. suljettu

Kirjastojärjestelmän päivitys
ma 6.5. suljettu
ti 7.5. lehtisali ja tietokoneet käytössä klo 8 alkaen, kirjastopalvelut käytössä heti kun kirjastojärjestelmän päivitys on saatu päätökseen

Helatorstai
ke 8.5. avoinna klo 9-16
to 9.5. suljettu

**********

maanantai-perjantai klo 9-19
lauantai klo 10-15

Kesällä 1.6.-31.8. lauantait suljettu.

Lyhennetyt palveluajat arkipyhien aattoina, juhannusaatonaattona ja jouluaatonaattona klo 9-16.
Arkipyhinä ja pääsiäislauantaina suljettu.

Palautusluukku toimii kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla.
Käyntiosoite

Lautakunnankatu 1
20780 Kaarina

Postiosoite

PL 50
20781 Kaarina

Puhelin
Neuvonta / aikuisten osasto puh. 02 588 4400 (050 373 2745)
Neuvonta / lasten ja nuorten osasto puh. 02 588 4403
Sähköposti
paakirjasto@kaarina.fi
Lisätietoja

Kouluyhteistyö, lapset ja nuoret
puh. 02 588 4403

Asiakaslaskutus, toimistotarvikkeet
puh. 02 588 4401

Ostolaskut puh. 050 512 7850
 

Muut yhteystiedot
 

Somekanavat: 

Kaarinan kirjastot Facebookissa

Kaarinan kirjastot Instagramissa

Kaarinan pääkirjaston löydät Kaarina-talosta

 

 

Aukioloajat
Poikkeavat aukiolot:

Vappu
ti 30.4. asiakaspalvelu avoinna klo 10-16, omatoimiaika klo 7-16
ke 1.5. ei asiakaspalvelua, omatoimiaika klo 7-16

Kirjastojärjestelmän päivitys
ma 6.5. suljettu, omatoimikirjasto ei käytössä
ti 7.5. lehtisali ja tietokoneet käytössä klo 10 alkaen, muut kirjastopalvelut käytössä heti kun kirjastojärjestelmän päivitys on saatu päätökseen, omatoimikirjasto käytössä viimeistään klo 16 alkaen

Helatorstai
ke 8.5. asiakaspalvelu avoinna klo 10-16, omatoimiaika klo 7-16
to 9.5. ei asiakaspalvelua, omatoimiaika klo 7-16

Eurovaalit
Omatoimikirjasto pois käytöstä eurovaalien ennakkoäänestyksen ajan ti 28.5. klo 16 alkaen. Ennakkoäänestysaika 29.5. - 4.6.

**********

Asiakaspalvelu avoinna :
maanantai klo 12-19
tiistai - perjantai klo 10-16
Heinäkuussa ei palveluaikaa.

Lyhennetyt palveluajat arkipyhien aattoina, juhannusaatonaattona ja jouluaatonaattona klo 10-16.
Arkipyhinä ei palveluaikaa.

Lainat voi jättää palautusluukkuun.

Omatoimikirjasto käytössä
ma-to klo 7-21
pe-su klo 7-16
arkipyhinä klo 7-16
Postiosoite

Hadvalantie 9
21500 Piikkiö

Puhelin
02 588 4410 (050 314 0938)
Sähköposti
piikkion.kirjasto@kaarina.fi
Lisätietoja

Omatoimiaikana pääset sisään kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Lukulaite on ovea vastapäätä tolpassa. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen Vaski-kirjastoista, ota henkilöllisyystodistus mukaan.
 

Somekanavat:

Kaarinan kirjastot Facebookissa
Kaarinan kirjastot Instagramissa

 

 

 

Jaa