S:t Karins svenska förskola

Den svenskspråkiga förskoleverksamheten är koncentrerad till S:t Karins svenska förskola.

Information om förskoleundervisning till vårdnadshavare

Anmälan till förskolan

Anmäl ditt barn till förskolan via den elektroniska tjänsten. Om du inte har bankkoder till den elektroniska tjänsten (eAsiointi) kan du printa ut anmälningsblanketten till förskolan här.

Om du behöver kompletterande  småbarnsfostran bör du göra två skilda ansökningar. En för förskolan och en för den kompletterande småbarnsfostran.

S:t Karins svenska förskola förenar alla svenskspråkiga 6-åringar i S:t Karins. Förskolan bygger en bro mellan dagvård och skola så att övergången till skolan blir så bra som möjligt för alla. Det är denna bro som leder barnen, vänjer dem vid och ger en mjukstart i allt som skolan står för.

Förskoleåldern är en betydelsefull period i barnets utveckling. Det är viktigt att barnens tid i förskolan är lärorik, trygg och rolig. För oss går omsorg och pedagogik hand i hand. Tillsammans med föräldrarna arbetar vi för att ge barnen en bra grund och ett livslångt lärande.

Vår miljö är anpassad för sexåringar med roliga och utmanande aktiviteter och material. Vi tillhandahåller material som stimulerar barnet till att vilja bygga, skapa, konstruera, leka roll lekar, lyssna, läsa, fundera, utforska, fantisera och röra på sig.

Vi anser att leken har en stor betydelse för barnets utveckling och därför finns det mycket utrymme för lek i verksamheten.

Aukioloajat
Öppna mån-fre 7.00 - 17.00
Postiosoite

Hovirinnantie 17
20780 Kaarina

Puhelin
+35850 373 1104 / Daghemsföreståndare Gunilla Lehtinen
+35850 373 2750 / Hipp
+35850 373 0372 / Hopp

Jaa