Rakennusvalvonnan ajankohtaista ja yhteystiedot

Rakennusvalvonta käsittelee rakentamisen lupa-asiat ja ohjaa kaupunkikuvaan sopeutuvaa suunnittelua sekä laadukasta rakentamista.

Asiointi rakennusvalvontatoimistossa

Koronatilanteesta johtuen toimistomme on edelleen suljettuna ja asiointia tiloissamme rajoitettu. Tällä hetkellä tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostilla.

Palveluaikamme on ma-pe klo 9-15 ja tarkastajien soittoajat ovat tiistaisin sekä torstaisin klo 9-11.

Rakennuslupahakemukset ja muun materiaalin voi jättää käsiteltäväksi toimiston oven postiluukusta. Materiaalin voi jättää myös Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston palvelupisteisiin.

Lupakäsittely

Lupakäsittely on ruuhkautunut, keskimäärin lupa myönnetään noin kahdeksassa viikossa siitä, kun hakemus on jätetty rakennusvalvontaan. Käsittelyaikaa nopeuttaa, kun hakemuksen liitemateriaalit ovat laadultaan sellaiset, että lupa voidaan niiden perusteella myöntää ilman täydennys- ja korjauspyyntöjä.

Toistaiseksi emme vastaa luvan käsittelyaikoihin liittyviin yksittäisiin tiedusteluihin.

Katselmukset

Ennen aloituskokouksen tai käyttöönottokatselmuksen tilaamista on huolehdittava, että lupaehdoissa määritellyt dokumentit on toimitettu ja mittauspuolen toimenpiteet suoritettu.
Paikanmerkinnän ja sijaintikatselmuksen suoritemerkinnät tulee näkyä järjestelmässä katselmusaikaa sovittaessa. Merkinnät näkyvät järjestelmässä noin 2 viikon päästä tilauksesta.

Hankkeen vastaava työnjohtaja tilaa katselmukset numerosta (02) 588 4815.

Rakennustarkastajat ja aluejako

Alue A ja K (mm. Auranlaakso, Littoinen, Kuusisto)
rakennustarkastaja Miika Kankaanranta
puh. 050 373 1260

Alue C (mm. keskusta, Piispanristi, Voivala, Tuorla)
rakennustarkastaja Jyrki Toivanen
puh. 050 373 2433

Alue P (mm. Piikkiö, Harvaluoto, Runko)
rakennustarkastaja Taina Heinonen
puh. 050 314 6021

LVI-, energia- ja jätevesiasiat
LVI-tarkastaja Petteri Kerminen
puh. 050 410 8581

Katselmukset
tarkastusinsinööri Jyrki Johansson
puh. 050 312 0903

Toimiston johtaminen
johtava rakennustarkastaja Jukka Latokylä
puh. 050 373 2698

Rakennusvalvonnan toimistopalvelut

Asiakas- ja arkistopalvelu
toimistosihteeri Satu Sirpiö

Katselmustilaukset
toimistosihteeri Pia Pulkkinen

Rakentajan opas

Rakentajan opas 2021
Rakentajan opas on tuhti tietopaketti rakentajalle tai rakentamista suunnittelevalle.

Muut palvelut

Paikanmerkitseminen ja sijaintikatselmus kuuluvat kiinteistö- ja paikkatietopalveluiden suorittamiin toimiin.

Kartta-aineiston tilaukset, maanomistukset naapurien kuulemistapauksissa (kaupungintalo II krs)
toimistosihteeri Teija Wahlberg

Rakenteellinen paloturvallisuus, väestönsuoja-asiat
palotarkastaja Jari Haapamäki
jari.haapamaki(at)turku.fi

Aukioloajat
Rakennusvalvonta on toistaiseksi suljettu koronatilanteen vuoksi. Tavoitat meidät puhelimella tai sähköpostilla.
Postiosoite

Oskarinkatu 4
20781 Kaarina

Puhelin
asiakaspalvelu (02) 588 4816
katselmustilaukset (02) 588 4815
  • Käyntiosoite
    • Puntarikatu 3, 2 kerros.