Retkeilyreitit

Kaarinan retkeilyreitit tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen luonnossa liikkumiseen eri vuodenaikoina. Reittien varrelta löytyy myös laavuja ja levähdyspaikkoja.

Tammireittien reitisto.fi-sivusto on tällä hetkellä suljettu ja sivut aukeavat uudelleen marraskuun alussa viikolla 44. Pahoittelemme häiriötä!

Piikkiön Linnavuoren reitistö

Linnavuori ja Linnavuoren reitistö sijaitsee Piikkiössä, Kaarinan itäpuolella. Retkeilyreitti kulkee suurelta osin luonnonsuojelualueella. Reitin varrella on vaihtelevaa maastoa, luontoa ja historiaa: kangasmetsää, metsäisiä kallioita, jyrkänteitä, muinaisrantoja sekä esihistoriallisia asuinpaikkoja ja hautaröykkiöitä. Linnavuoren laella voi nauttia upeista maisemista ja viereisellä Pohtionvuorella puolestaan tutustua komeaan pronssikautiseen hautaröykkiöön. Reitin varrella on alueen historiasta ja kasvillisuudesta kertovia opastauluja.

Reitit on merkitty sinisellä, valkoisella ja vihreällä värillä. Niistä voi valita lyhyemmän ympyräreitin 3,5 km tai kiertää koko reitistön, joka on yhteensä 7 km.

Reitin varrelta löytyy laavu ja tulipaikka. Tulenteko on sallittu vain siihen merkityllä paikalla. Tulta ei saa sytyttää metsäpalovaroituksen aikaan.

Pysäköinti: Retki kannattaa aloittaa reitistön länsipuolelta Kehityksen Kerhotalon pysäköintialueelta, johon voi jättää auton (Lystiläntie 21). Sieltä löytyy myös polttopuuvarasto ja opastaulu. Pysäköintialueelta Linnavuoren polun alkuun on kävellen 300 metriä hiekkatietä pitkin. Reitistön eteläpuolella Heernummentien varrella on myös pieni pysäköintipaikka muutamalle autolle.

Linnavuoren reitistöstä voit lukea Tammireittien kotisivuilta.

Pyhän Katariinan polut

Pyhän Katariinan polut on Kaarinan länsipuolella, Vaarniemen ja Ala-Lemun alueella kulkeva retkeilyreitti. Reitin varrella on vaihtelevaa maastoa, luontoa ja maisemia: kallioalueita, jyrkänteitä, lehtometsää, peltoaukeita ja merinäkymiä. Luontoarvoiltaan merkittävä Vaarniemen kallioalue kuuluu myös Rauvolanlahden Natura2000-suojelualueeseen. Luontoelämysten lisäksi reitti tarjoaa koettavaa myös historiasta kiinnostuneille. Alueelta löytyy esihistoriallisen ajan hautaröykkiöitä ja siellä käytiin kuuluisa Lemun taistelu vuonna 1808. Paikallisesta asutushistoriasta kertovat myös Ala-Lemun ja Yli-Lemun kartanot sekä Vaarniemen rälssitila.

Sinisellä värillä merkittyjä polkuja on yhteensä noin 10 km. Reitiltä voi jatkaa Vaarniemen-Rauvolanlahden luontopolulle ja lintutornille sekä edelleen Rauvolanlahden kautta Turun Katariinan laaksoon.

Vaarniemen kalliolta löytyy laavu, näkötorni ja pöytäryhmiä evästaukoa varten. Reitin varrella on myös muita levähdyspaikkoja. Tulenteko on sallittu vain siihen merkityillä paikoilla. Tulta ei saa sytyttää metsäpalovaroituksen aikaan.

Pysäköinti: Auton voi jättää Rauvolantien varrella olevalle pysäköintipaikalle lähelle vanhaa jätevedenpuhdistamoa tai Pyhän Katariinantien ja Lemuntien risteyksessä olevalle pysäköintipaikalle lähelle Piispanlähteen koulun kenttää. Myös Kasarminmäen länsipuolelta, Kasarminmäentien varrelta löytyy pysäköintipaikka muutamalle autolle.

Pyhän Katariinan polkuja hoitaa Kaarinan Partiolaiset ry ja ylläpitää Kaarinan kaupunki.

Reitistöä uusitaan ja kunnostetaan vuosien 2020-2021 aikana. Pyhän Katariinan polkujen kartta

Pyhän Katariinan poluista voi lukea lisää Kaarinan Partiolaisten kotisivuilta ja poluilla on myös oma Facebook-sivu.

Tammireitit

Tammireitit tarjoaa virkistystä ja elämyksiä niin lähialueiden asukkaille kuin matkailijoille lajista riippuen ympäri vuoden. Mukana on tällä hetkellä yhteensä jo noin 500 km pyöräily-, patikointi- ja melontareittejä Kaarinan, Liedon, Sauvon ja Paimion alueella sekä kuntien välisillä yhdysreiteillä. Reittien varrelta löytyy monenlaista nähtävää, elämyksiä, vaihtelevia maisemia ja palveluja.

Reitistöön kuuluu myös esteettömiä kohteita, kuten Tuorlan esteetön luontopolku Kaarinassa.  

Reitteihin ja kohteisiin voi tutustua tarkemmin Tammireittien kotisivuilla.  

Tammireittejä on kehitetty kuntien yhteistyönä vuosina 2017-2020 Varsin Hyvä ry:n myöntämällä Leader-hankerahoituksella Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahastosta.

Jaa