Runo-Kaarina -konsertti: ELE X Iiris & Kuopus

Päivämäärä
  • Pe 17.2.2023 klo 18.00 - 19.00
Tapahtumapaikan nimi
Kaarina-sali

Lautakunnankatu 1
20470 Kaarina

Lisätietoja

Katso koko festivaalin ohjelma Runo-Kaarina festivaalin verkkosivulta

Hinta
Tapahtuma on maksuton.

ELE -kollektiivin, Iiris Laisin ja Kuopuksen yhteisesityksessä poliittinen runous, improvisaatio, orgaaniset äänimaisemat ja irtipäästäminen kohtaavat.

ELE kutsuu kuuntelijansa ilmaisemaan itseään, nousemaan vastarintaan sekä seuraamaan musiikin energiaa minne tahansa se viekään. Musiikillinen improvisaatio sekä lausuttu poliittinen sana luovat oman utooppisen mikromaailmansa, jonka äärellä voi unelmoida ja kuvitella parempaa yhteiskuntaa. Yhteiskuntaa, jossa yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja kunkin ihmisen toimijuus tulevat todeksi – vastuuta ei pakoilla vaan se kannetaan.

Teos koostuu kahden instrumentalistin (viulu ja rummut) yhteisimprovisaatiosta sekä lavarunoilijoiden puheesta. Esityksessä korostuvat sensitiivisyys, kommunikaatio sekä toisten kuunteleminen avoimin mielin. Kukin esityksen elementti muodostaa olennaisen osan kokonaisuudessa, ja niiden kautta tuodaan esiin omaa persoonallisuutta, tunnetilaa ja ilmaisuvoimaa.

Esityksen tunnelmat liikkuvat vakavasta / leikkimieliseen / globaaliin / poliittiseen / Palestiinaan / valkoisuuteen / abstraktiin ja siitä edelleen avaruuteen…

ELE:

Vilho Louhivuori - rummut
Pessi Jouste – viulu

 

Runot:
Iiris Laisi - aktivisti, kirjoittaja ja esitystaiteilija
Kuopus - rap- ja spoken word -artisti


Tapahtuma on osa Runo-Kaarina -festivaalia. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Jaa