Ikääntyneiden liikunta

Kaarinalaisia ikääntyneitä henkilöitä kannustetaan liikkumaan monin eri tavoin.

65+ -kortti

65+ -kortin avulla liikut edullisesti omatoimisesti. Kortin voi lunastaa 65-vuotta täyttänyt kaarinalainen.

Omatoimiliikuntaa

Kaarinassa on paljon mahdollisuuksia omatoimiseen liikuntaan; esim. viihtyisä uimahalli, useita kuntosaleja, joista Visiitti on suunnattu toimintakyvyltään heikentyneille ikääntyneille. Monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ja ulkokuntoilualueet, joista ikääntyneille on suunnattu erityisesti Hovirinnan rantapuiston ulkokuntoilu- ja tasapainoalue.

Katso tästä viikoittainen liikkumisen suositus yli 65-vuotiaille.

Ohjatut ikääntyvien liikuntaryhmät

Tutustu liikuntapalvelujen kokoamaan Ikääntyneiden liikuntaa Kaarinassa-esitteeseen, johon on koottu eri tahojen liikuntaryhmät. Esitteessä ryhmät on aluettain sekä luokiteltuna eri kuntotasoittain.

Löydät esitteestä myös vihreällä merkityt maksuttomat vapaaehtoisten Wertaisliikuttajien ohjaamat liikuntaryhmät sekä palvelutalojen maksuttomat liikuntaryhmät kotona asuville ikäihmisille. Uusi esite ilmestyy elokuun lopussa.

 

Wertaisliikuttajatoiminta

Wertaisliikuttajat ohjaavat erilaisia ikääntyvien ryhmiä ja heille järjestetään vuosittain koulutusta. Koulutuksia järjestetäänTurun seudun kuntien yhteistyönä sekä Kaarinan omina koulutuksina.

Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena Wertaisliikuttajana, esim. kuntosalikaverina, ulkoiluystävänä ja uimakaverina, ota yhteyttä liikuntapalveluihin!

Woimareppu

Woimareppuun on kerätty liikuntaohjeita ja helppokäyttöisiä liikuntavälineitä voiman ja tasapainon hankintaan.

Reppua on mahdollista lainata esim. oman yhdistyksen tai taloyhtiön yhteiskäyttöön. Mikäli kiinnostuit repusta, niin ole yhteydessä Vapariin.

 

 

Woimareppu

Pelialue löytyy Hovirinnan rantapuistosta ulkokuntoilulaitteiden vierestä

Jaa